close

close
Home / De kracht van elektrische en hybride aandrijving

De kracht van elektrische en hybride aandrijving

Elektrisch varen is populair. Geen wonder, want het is stil, schoon, duurzaam en uiterst comfortabel. Maar elektrisch aandrijven gaat verder, en de voordelen van elektrisch varen spelen ook een rol bij andere vormen van elektrische aandrijving. Tenminste, als u uitgaat van een moderne en intelligente installatie opgebouwd met componenten die voldoen aan de laatste stand der techniek. Met elektro­motoren die als één systeem nauw samenwerken met het motormanagement, de acculaders en de accu’s, waardoor u maximaal profiteert van de kracht van elektrische en/of hybride aandrijving. 

Mastervolt is specialist op het gebied van conversie en opslag van elektrische energie en het managen hiervan. Onze acculaders, omvormers, digitale schakelsystemen, geavanceerde Combi’s (lader/omvormer) en Lithium Ion accu’s zijn wereldwijd toonaangevend. Samen met uw elektrische aandrijving vormen deze componenten de perfecte bouwstenen voor een veilig en volstrekt betrouwbaar elektrisch systeem. 

Ook hybride toepassing

Door weloverwogen Mastervolt componenten in te zetten, wordt het mogelijk om systemen die conventio­neel door PTO’s van verbrandingsmotoren (hydraulisch) worden aangedreven, ook elektrisch te voeden. Kortstondig piekvermogens leveren vanuit accu’s via omvormers maken het systeem efficiënter, en voorkomt onnodig gebruik van een vaak overbemeten generator, die nodeloos vervuilt en kostbaar onderhoud vraagt. In plaats daarvan een slim systeem die het beperkte generatorvermogen efficiënt aanvult (peak shaving) òf deze zelfs overbodig maakt. Door de efficiënte en hoge energieopname van Lithium Ion accu’s is het zelfs mogelijk om de accu’s tussentijds te laden met behulp van remenergie en zonnepanelen. 

Volledige integratie

Digitale schakeltechniek en de diverse communicatie­mogelijkheden die MasterBus biedt, zorgen voor optimale integratie van uw systeem. Door alle vermogenselektronica te koppelen aan andere systemen kunt u relevante informatie makkelijk uitlezen en alle componenten eenvoudig bedienen. 

Advies op maat

Voor de elektromotor en controller werkt Mastervolt nauw samen met een partner die een uitstekende reputatie heeft op het gebied van accugevoede aandrijftechniek; IDT/Bellmarine uit Gouda (NL). In samenwerking met Mastervolt adviseren de specialisten van IDT/Bellmarine u graag over de beste aandrijfoplossing, prijs en levering. Mastervolt biedt hiermee een eigentijdse oplossing voor het samenstellen van het aandrijfsysteem op maat!

          

Onze partner:

Bellmarine