close

close
Home / Nieuws / Update Mastervolt Mass acculaders

Update Mastervolt Mass acculaders

Update Mastervolt Mass acculaders voor nog meer duurzaamheid in zware omstandigheden

Mastervolt, de vooraanstaande Nederlandse specialist in energiesystemen, heeft zojuist een systeembrede upgrade uitgevoerd op de topkwaliteit acculaders uit de Mass Charger serie.

 

De robuuste laders hebben hun betrouwbaarheid al bewezen in de zwaarste omstandigheden op het water. Toch heeft Mastervolt ze nog sterker en nog beter bestand tegen warmte, trillingen en condensatie weten te maken. Daarnaast zijn er een aantal technologische verbeteringen uitgevoerd, zoals aansluitbaarheid via MasterBus.

 

Mastervolt’s Mass acculaders bieden het beste in hun klasse. De 12, 24 en 48-Volt modellen zijn naast jachten ook zeer populair op commerciële schepen, onderzoeksboten en offshore boorinstallaties, waar ze de garantie geven voor constante accuenergie, wat cruciaal is in noodgevallen.

 

Uniek aan de Mass acculaders zijn de uitgebreide engineering van alle onderdelen en het gebruik van hoogfrequentie elektronica, waardoor ze niet worden overbelast en werken met veel lagere interne temperaturen. Het chassis is gemaakt van geanodiseerd aluminium om corrosie tegen te gaan. Bovendien heeft Mastervolt ervoor gezorgd dat de afmetingen hetzelfde zijn gebleven waardoor oude modellen gemakkelijk en snel kunnen worden omgeruild tijdens een refit of revisie. 

 

Een speciaal koelingsproces zorgt ervoor dat de Mass acculaders constant op volle kracht kunnen opereren in machinekamers met temperaturen van wel 45 o C. De voortgebrachte trillingen zijn in overeenkomst met de IEC60945-norm. Betrouwbaarheid is minimaal 280.000 uur zonder uitval (MTBF), en de acculaders geven alleen maar ultralage elektromagnetische straling af waardoor nabijstaand apparatuur niet wordt aangetast. Ook zijn ze ongevoelig voor de elektromagnetische straling van eventuele omvormers of pompen in de buurt.

 

Vanwege de toepassing op commerciële schepen en superjachten zijn alle 230V eenfasige 24/75 en 24/100 Mass acculaders in overeenstemming met DNV, Germanische Lloyd, Bureau Veritas en Lloyds. Hierdoor kunnen oudere laders gemakkelijk worden omgewisseld voor de nieuwere modellen zonder de goedkeuring van bovenstaande normen te verliezen.

 

Naast robuuste betrouwbaarheid functioneren de Mass acculaders ook nog eens uitermate goed en zorgen ze voor schoon DC-vermogen van de mogelijke fluctuerende en onbetrouwbare walstroom. Het vermogen is zelfs zo schoon dat de laders gebruikt kunnen worden als specifieke onafhankelijke energiebron met aparte energieaftakking.  

 

De binnenkomende voltages mogen liggen tussen 190-265V, en het duurzame ontwerp zorgt voor volle stroomsterkte ondanks dat de kabelverliezen zorgen dat de lader moet laden met een voltage van 30V. Na 20 jaar onderzoek en ontwikkeling heeft de drietrapslaadtechnologie zich bewezen als de snelste en efficiëntste manier om accu’s in optimale staat te houden. Ook is het proces ideaal voor het revitaliseren van geheel lege accu’s en het minimaliseren van de nadelige effecten van volledige ontlading.

 

Als de walstroom wordt onderbroken tijdens het laadproces, gaan de Mass laders verder waar ze waren gebleven in plaats van geheel opnieuw te beginnen met het geheel drietrapsproces. Ze zijn zelfs uitgerust met een setting voor het laden van gevoelige nikkel-cadmium accu’s.

 

Een van de verbeteringen is de toevoeging van de MasterBus aansluitbaarheid, waardoor de lader kan communiceren met de rest van het Mastervoltsysteem via een enkele ‘plug and play’ CANbus kabel voor een volledige controle en automatisch management van het distributiesysteem wanneer er energie wordt gegenereerd vanuit verschillende bronnen.

 

“Wat al uitstekend was, hebben we nog beter gemaakt,” aldus Marc Persoon, marketing manager bij Mastervolt. “De Mass acculaders bieden de opperste betrouwbaarheid. We hebben de afmetingen en verbindingen van de voorgaande modellen behouden en toch weten het ontwerp te verbeteren op basis van tien jaar gebruik in de zwaarste omstandigheden, van de Poolregio’s tot de Tropen.”  

 

De Mass acculaderserie bestaat uit 11 modellen, waaronder twee 12-volt, zeven 24-volt en twee 48-volt versies.

 

Prijzen vanaf €844.00 ex. BTW.

 

-EINDE-

Noot voor de redactie

Mastervolt is wereldleider in energiesystemen voor de maritieme, automotive en solarsectoren en wordt vertegenwoordigd in meer dan 80 landen wereldwijd.

 

Mastervolt International, opgericht in 1991, heeft 115 fulltime werknemers in zeven landen en een hoofdkantoor in Amsterdam. Het bedrijf is particulier eigendom van de oprichters, het huidige management en een aantal belangrijke medewerkers.

 

 

 

Neem voor meer informatie over Mastervolt contact op met:

Mastervolt International BV, Snijdersbergweg 93, 1105 AN Amsterdam, Nederland

T: +31 20 34 22 100.  F: +31 20 69 71 006

E: mpersoon@mastervolt.com         

www.mastervolt.com 

Voor meer persinformatie, neem contact op met:

Tina Mansell van The Mansell Agency.

T: +44 1202 701705.  M: +44 7973 850012 

E: tina@themansellagency.com   

www.themansellagency.com

 

DOWNLOAD