close

close
Home / Hybride toepassingen

Hybride toepassingen

Kortstondig piekvermogens leveren vanuit accu’s via omvormers maken het systeem efficiënter, en voorkomt onnodig gebruik van een vaak overbemeten generator, die nodeloos vervuilt en kostbaar onderhoud vraagt. In plaats daarvan een slim systeem die het beperkte generatorvermogen efficiënt aanvult (peak shaving) òf deze zelfs overbodig maakt. Door de efficiënte en hoge energieopname van Lithium Ion accu’s is het zelfs mogelijk om de accu’s tussentijds te laden met behulp van remenergie en zonnepanelen.

Advies op maat

Voor de elektromotor en controller werkt Mastervolt nauw samen met partners die een uitstekende reputatie hebben op het gebied van accugevoede aandrijftechniek. In samenwerking met Mastervolt adviseren deze specialisten u graag over de beste aandrijfoplossing, prijs en levering. Mastervolt biedt hiermee een eigentijdse oplossing voor het samenstellen van een aandrijfsysteem op maat! 

De kracht van elektrische en hybride aandrijving

Mastervolt is specialist op het gebied van conversie en opslag van elektrische energie en het managen hiervan. Onze acculaders, omvormers, digitale schakelsystemen, Combi’s en Lithium Ion accu’s zijn wereldwijd toonaangevend. Samen met uw elektrische aandrijving vormen deze componenten de perfecte bouwstenen voor een veilig en volstrekt betrouwbaar elektrisch systeem. Onze intelligente oplossingen zijn superstil, uitzonderlijk schoon en volledig integreerbaar.

Zoals bovenstaande hybride systeemoplossing, die wij in samenwerking met FrieslandCampina ontwikkelde. Teneinde de emissiedoelstellingen te realiseren die Campina zichzelf ten doel gesteld heeft, hebben zij in samenwerking met van der Mierden transport, De Burgh Acht, ID-Technology en Mastervolt een hybride uitvoering van een melkwagen laten ontwikkelen. 

De melkpompen om de melk van de tank bij de boer in de tankwagen te pompen worden hierbij elektrisch aangedreven door 48 V motoren. De energie hiervoor wordt geleverd door twee Mastervolt MLI 24/5000 Lithium Ion accu’s, die op hun beurt geladen worden door een 48 V generator (elektromotor), gemonteerd op het trekkende voertuig, alsook zonnepanelen gemonteerd op de tankwagen. De generator levert energie door het remmen van het voertuig.

Conventioneel worden de melkpompen aangedreven door hydromotoren op de PTO van het voertuig, die hierdoor enorm inefficiënt draait en door vervuiling overmatig onderhoud vraagt. Met dit hybride systeem wordt een brandstofbesparing van ca. 30 % gerealiseerd, zijn de motor onderhoudskosten gereduceerd met zo’n 15-20 %, en blijkt in de praktijk dat de reinigingskosten door verroeting van het voertuig enorm gereduceerd worden.