close

close
Home /Solar netgekoppeld / Mastervolt IntelliConcept

Mastervolt IntelliConcept

Slimme innovatie voor 5 tot 10 % extra opbrengst

Een omvormer moet de hoogst mogelijke opbrengst kunnen leveren, ook als de omstandigheden niet ideaal zijn. De omvormers van Mastervolt zijn ontworpen om het best mogelijke resultaat te leveren. Niet alleen als de zon schijnt, maar ook in wisselende weersomstandigheden of bij lage instraling (lage lichtintensiteit op de PV-panelen). In plaats van ons te concentreren op de verbetering van de afzonderlijke specificaties, zoals het piekrendement van de omvormer, heeft Mastervolt acht afzonderlijke prestatiekenmerken geselecteerd die, wanneer gecombineerd, zorgen voor een aanzienlijk hogere energie-opbrengst.

IntelliStart:
extra opbrengst in de vroege ochtend en late avond

IntelliStart De IntelliStart functie zorgt voor extra opbrengst dankzij 200 extra werkuren per jaar! Omvormers met een IntelliStart functie starten vroeger op en schakelen later uit. Veel concurrerende producten bieden een constante opstartspanning. De flexibele Intellistart opstartspanning verlengt de bedrijfsduur aanzienlijk doordat de omvormers zich automatisch aanpassen op de zonnepanelen.

IntelliCool:
stabiel hoog rendement en constant hoog vermogen

IntelliCool

Een hoge omvormertemperatuur verlaagt de efficiëntie en heeft als gevolg dat de omvormer gaat begrenzen. Dit terwijl de omgevingstemperatuur het hoogst is als juist de instraling van de zon maximaal is. Om deze tegenstelling het hoofd te bieden, is de koelcapaciteit van de omvormer een zeer belangrijk aspect, zelfs in het Nederlandse klimaat. Alleen zo haalt de omvormer ook tijdens langdurige hoge instraling zijn beloofde efficiëntie – zelfs op de heetste dagen.

IntelliTrack:
extra opbrengst door snelle reactie op weersveranderingen

IntelliTrack Mastervolt omvormers zijn uitgerust met een dynamische en uiterst nauwkeurige MPP tracker, die zich continu aanpast aan het instralingsniveau. Het onafhankelijke Oostenrijkse Institute of Technology onderzocht de prestaties van de Mastervolt tracker door een vol werkjaar te simuleren. Het resultaat: met een statische MPP-opbrengst van 99,9 % en een dynamische MPP-opbrengst van 99,8 % behoort de reactiesnelheid van de Mastervolt tracker tot de beste in zijn klasse.

IntelliPeak:
verhoogt het rendement waar deze het meest nodig is

IntelliPeak

Mastervolt omvormers bereiken zeer hoge maximale en Europese rendementswaarden. In tegenstelling tot wat de verouderde ‘Europese efficiëntie’ suggereert, wordt het grootste deel van de jaarlijkse energie opgewekt bij gemiddelde tot hoge instraling. Veel omvormers presteren echter het beste bij lage tot gemiddelde zonlicht condities en hebben een gereduceerde efficiëntie bij hoge instraling. De slimme Real-Life Efficiency ontwerpstrategie maximaliseert de opbrengst, de omvormer werkt op topcapaciteit zodra er veel zonlicht beschikbaar is. 

IntelliGrid:
stabiele werking tijdens kleine netstoringen

IntelliGrid

Kleine  storingen op het net, die in de meeste installaties voorkomen, leiden regelmatig tot het afschakelen van de omvormer. Één tot vijf afschakelmomenten per dag, die elk twee tot vijf minuten duren, zijn geen uitzondering. De economische verliezen van deze onderbrekingen kunnen oplopen tot 4 %. Door de IntelliGrid functie leveren Mastervolt omvormers een constant vermogen, zelfs tijdens netstoringen wat resulteert in een hoger rendement.

IntelliString:
vermindert kabelverliezen tot wel 80 %

IntelliString

Tot 2 % van de totale energie uit de zonnepanelen gaat verloren in de aansluitkabels. Om deze verliezen te minimaliseren, zijn Mastervolt omvormers ontworpen voor gebruik bij hoge spanningen. Een verdubbeling van de systeemspanning resulteert in een viervoudige reductie in kabelverliezen. Een 5 kWp array op 1000 V heeft daarom 75 % minder kabelverliezen dan hetzelfde array met 2x 500 V.

IntelliShade:
verhoogt de productie, zelfs in de schaduw

IntelliShade

Schaduw op delen van de PV installatie treedt meestal op in de ochtend of avond en wordt vaak over het hoofd gezien. Zelfs de kleinste schaduw op een enkel paneel kan al een grote impact op de totale opbrengst hebben. IntelliShade detecteert schaduw en past het optimale werkpunt van de omvormer hierop aan, waardoor de productie gemaximaliseerd wordt.

IntelliWeb:
geïntegreerde monitoring voor tijdige waarschuwing op systeemfout

IntelliWeb

PV systemen zijn ontworpen voor 25 jaar energieproductie. Tijdens deze periode kunnen één of meerdere technische problemen optreden die tot opbrengstverlies leiden. Het productieverlies is afhankelijk van de tijd die het duurt om het probleem te detecteren en het vervolgens op te lossen. Er zijn voorbeelden van productieverliezen tot 4 % als gevolg van problemen die maandenlang onopgemerkt bleven. Mastervolt omvormers zijn voorzien van een geïntegreerde monitoringfunctie en logboek. Het monitoring portaal stuurt een automatische waarschuwing zodra een fout is gedetecteerd.