close

close
Home / Nieuws / De kracht van een internationaal netwerk

De kracht van een internationaal netwerk

De Power Box, een krachtig en zelfstandig stroomsysteem, samengesteld door Mastervolt en gedistribueerd door Navex Elektro is een enorme hulp gebleken voor het Belgische Punch Powertrain Solar Team, zowel bij het testen als tijdens de Bridgestone World Challenge in Australia, waar het team als derde eindigde.

De Power Box is een compacte combinatie van een Lithium Ion accu (MLI 24/5000), ChargeMaster 24/30 lader, Mass Sine 24/1500 omvormer en een intelligent communicatie- en veiligheidssysteem met een duidelijke display. Al deze producten zijn geïnstalleerd in een oerdegelijke flight case op wielen. Deze Power Box werd al snel een niet meer weg te denken hulpmiddel voor het team, omdat ze continu stroom nodig hadden voor het verzamelen en interpreteren van allerlei waardevolle data.

De Power Box werd ook onmisbaar voor en tijdens de wedstrijd in Australië. Makkelijker gezegd dan gedaan, want het is bepaald niet eenvoudig om een Mastervolt Lithium Ion-accu op een vliegtuig naar de Australische woestijn te krijgen… Lees hier hoe het tòch lukte dankzij eendrachtige, internationale samenwerking tussen Mastervolt, Navex en onze zusterbedrijven CZone en BEPMarine.

Dit verhaal bewijst maar weer eens het belang voor een leidend merk om alom aanwezig te zijn; in elke (uit)hoek van de wereld. Alleen dan kun je als merk altijd mogelijkheden vinden om distributeurs, dealers, klanten en partners te helpen als dat nodig is. Twee identieke Power Boxen zijn trouwens ook aanwezig op alle tussenstops van de huidige Volvo Ocean Race.