close

close
Home / Nieuws / Mastervolt lanceert twee nieuwe producten

Mastervolt lanceert twee nieuwe producten

  • COMBIMASTER 3000 – Een nieuwe lader/omvormer die een non-stop stroomvoorziening biedt.
  • SMARTREMOTE DISPLAY – Controle van Mastervolt en CZone systemen was nog nooit zo eenvoudig!

                  

De schepen en voertuigen van tegenwoordig hebben vaak een grote vermogensbehoefte met een combinatie van spanningen in één en dezelfde romp. Het in stand houden van een constante stroomvoorziening en het effectief bewaken daarvan is best een uitdaging. De introductie van de CombiMaster 3000 lader/omvormer biedt een zorgeloze oplossing voor recreatief en professioneel gebruik, terwijl de SmartRemote samen met de Combi voor een geavanceerde monitoring en management van het apparaat zorgt.

Mastervolt, de Nederlandse producent van autonome elektrische oplossingen, kondigt de komst van de CombiMaster 3000 aan. Een 3-traps+ acculader, een stille en efficiënte omvormer in één. Samen met het automatische AC-omschakelsysteem een supercompact en slim apparaat.

De CombiMaster 3000 overbrugt de kloof tussen de huidige Mastervolt Mass Combi en de Mass Combi Pro/Ultra modellen en is ontworpen en gebouwd met een hoog VA-vermogen en > 200% piekvermogen om zelfs de zwaarste en complexe belastingen met gemak te starten. Stroomonderbrekingen behoren tot het verleden doordat het automatische AC-omschakelsysteem naadloos schakelt tussen generator of netaansluiting naar omvormerbedrijf, waardoor een constante stroomvoorziening gegarandeerd is. De Power Assist-functie voorkomt het doorslaan van de hoofdzekering als de boot of het voertuig op een zwakke walstroomvoorziening of een kleine generator is aangesloten.

De CombiMaster 3000, verkrijgbaar in zowel 12 V als 24 V-modellen, levert ongeëvenaarde prestaties tegen een zeer concurrerende prijs. Zoals u van Mastervolt mag verwachten, is de CombiMaster standaard voorzien van MasterBus, CZone en NMEA2000 compatibele communicatie. Daarmee wordt een breed scala opties aan monitoring en systeemintegratie mogelijk.

Toepassingen en de SmartRemote
De CombiMaster 3000 is ideaal voor jachten en campers. Naast het hanteren van alle wereldwijde netspanningen, is deze ook bestand tegen grote spanningspieken en hoge temperaturen. Dit is nuttig op plaatsen waar de stroomvoorziening onregelmatig en onbetrouwbaar is en helpt ook gevoelige apparatuur te beschermen die tijdens het opladen wellicht op het DC-systeem is aangesloten. De elektronica is zo geconstrueerd dat deze functioneert in veeleisende omstandigheden. Met een CE en E-markering voldoet het volledig aan de eisen van de belangrijkste certificeringsautoriteiten.

Veel recreatieve gebruikers hebben slechts één 'systeem' aan boord dat gemonitord moet worden, zoals de CombiMaster 3000. De SmartRemote is daarom de perfecte partner in ingangsniveau vermogenssystemen, omdat hij dat ene apparaat bewaakt en regelt. Het SmartRemote touchscreen toont vier belangrijke parameters van het aangesloten apparaat voor een eenvoudige en efficiënte bewaking en biedt geavanceerde informatie binnen deze vier parameters. Met zijn handige functionaliteit en compacte formaat is de SmartRemote echter ook ideaal als speciale apparaatmonitor/regeling voor uitgebreidere systemen op grotere schepen of recreatieve voertuigen.

Een eenvoudig systeem
Net als alle Mastervolt producten is de CombiMaster 3000 ontworpen met het oog op een veelzijdig gebruik, zodat hij kan communiceren met displays van andere units, maar ook met SmartRemote, shunts en andere geïntegreerde systemen die gebruikmaken van MasterBus, CZone of NMEA-protocollen.

Installatiegemak
Mastervolt ontwerpt al zijn systemen zo, dat ze eenvoudig te installeren en te bedienen zijn. Het SmartRemote display kan eenvoudig worden ingebouwd, maar laat zich ook integreren in een Blue Sea Systems Custom 360 paneel met behulp van de bijgeleverde borgring worden bevestigd. De meegeleverde netwerkkabel wordt aangesloten op het apparaat (of als er meerdere apparaten in een systeem aanwezig zijn, kunt u eenvoudig het apparaat detecteren met de SmartRemote). De CombiMaster 3000 is robuust en ergonomisch, wat zorgt voor snelle installatietijden.

Kenmerken van de CombiMaster 3000

  • Betrouwbare kwaliteit voor recreatieve en semiprofessionele toepassingen.
  • Meest compacte en lichtgewicht Combi in zijn klasse.
  • Betrouwbaar, voordelig en zonder gezoem.
  • Hoog VA vermogen en > 200% piekvermogen om zelfs de zwaarste belastingen te starten.
  • Zuivere sinustechnologie voorkomt storingen en schade aan apparatuur.
  • De HF-technologie met gering verlies zorgt ervoor dat uw accu's langer werken.
  • Krachtige en intelligente 3-traps+ acculader voor snel en veilig laden.
  • Snelle, automatische omschakeling tussen net- en omvormermodus.
  • Power Assist voorkomt dat hoofdzekeringen doorslaan.
  • Generator compatibel.
  • Vlotte installatie en zwaar uitgevoerde aansluitingen.
  • CE- en E-gecertificeerd.

Afstandsbediening en monitoring opties

  • MasterBus: SmartRemote- of EasyView 5-displays
  • CZone: Touch 5 of Touch 10
  • NMEA2000: Multifunctionele displays van integratiepartners

Eigenschappen van de SmartRemote

  • Helder, verlicht kleurendisplay met achtergrondverlichting
  • Toont essentiële informatie en basisinstellingen voor één enkel apparaat
  • Eenvoudige montage, plug-and-play
  • Integratie met de Blue Sea Systems Custom 360 panelen
  • Bus aangedreven – geen stroomvoorziening nodig