close

close
Home / Referenties / BBC MegaHertz EV Van: de allereerste volledig elektrische auto voor nieuwsgaring, aangedreven door een Mastervolt-installatie

BBC MegaHertz EV Van: de allereerste volledig elektrische auto voor nieuwsgaring, aangedreven door een Mastervolt-installatie

Bekijk systeemtekening

De BBC begrijpt dat het onhoudbaar wordt om dieselaangedreven omroepwagens naar stadscentra te laten rijden. Omroepen hebben hun eigen verantwoordelijkheid op milieugebied, en steden leggen in toenemende mate zware straffen op aan vervuilende dieselmotoren. Daarnaast wil de BBC graag de overstap maken naar ecologische duurzaamheid. Als zodanig werd de firma MegaHertz benaderd om de juiste functionaliteit te bieden voor een volledig elektrische nieuwsauto in een stedelijke werkomgeving.

Mastervolt BBC MegaHertz EV Van

Steve Burgess, CTO bij MegaHertz reageert; “Om de technische kant van het voertuig van stroom te voorzien kozen wij voor Mastervolt-apparatuur, dankzij hun intelligente bewakingssysteem en lichtgewicht Lithium Ion accu’s; hun apparatuur is bewezen betrouwbaar en stelt ons nooit teleur”.

Mastervolt's distributeur in het VK - Fischer Panda - verzorgde het systeemontwerp en de installatie met MegaHertz. Het voertuig heeft een succesvolle proefperiode van zes maanden ondergaan met BBC News, gevestigd in Londen, om de omroeporganisatie te helpen zijn duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

Voordelen van het voertuig

 • Volledig elektrisch, geen uitstoot.
 • Een oplaadpoort voor tractie en ondersteunende accu’s.
 • Zelfstandige implementatie voor volledige garantie / ondersteuning van de voertuigfabrikant.
 • Een bereik van 200 km.
 • Autonomie 8 uur.
 • Laadoverdracht van tractie naar ondersteunende accu.
 • Technologie toepasbaar op alternatieve elektrische voertuigen.
 • Door de gebruiker te selecteren splitlading.
 • Licht ontwerp voor een lager laadvermogen op volledig elektrische voertuigen. 

Systeem- en klantvereisten

De opdracht voor het systeem was eenvoudig: licht van gewicht, betrouwbaar, flexibel. Deze eis werd geleverd via de CombiMaster die de vereiste onboard AC stroom levert en tegelijkertijd een efficiënte acculading biedt als het voertuig wordt aangesloten op netspanning, door de nieuwe Euro 5/6 Mac Plus DC-DC-lader toe te voegen. Bovendien kan het systeem ook gebruik maken van de stroom van het accusysteem, via de hoofdaandrijving van het voertuig naar de ondersteunende accu, die het boordsysteem voedt als een langere uitzendtijd vereist is. Alle belangrijke items zijn met elkaar verbonden via het MasterBus-communicatieplatform, zodat alle monitoring informatie eenvoudig beschikbaar is via een intuïtief bedieningspaneel met touchscreen.

Mastervolt electrical system BBC MegaHerz EV Van

Systeemcomponenten

 • 1 x CombiMaster 12/2000-60: Een krachtige 3-staps + acculader die een maximale accuduur garandeert en tegelijkertijd twee accubanken kan laden, gecombineerd met een sinusomvormer met hoog piekvermogen. 
 • 1 x EasyView 5: Het besturen en bewaken van een Mastervolt-systeem is eenvoudig met dit kleurentouchscreen en meertalig menu. Dankzij de handige functionaliteit en het compacte formaat is de EasyView systeemmonitor ideaal voor voertuigen. 
 • 1 x MLI Ultra 12/5500: Lithium Ion accu’s hebben twee voordelen naast de lithium-ijzerfosfaatcellen: een stevige, waterdichte behuizing en het beste Battery Management System (BMS). Het BMS zorgt voor een optimaal gebruik van elke afzonderlijke cel, zelfs tijdens snel laden en ontladen, en heeft een geïntegreerde accubewaking met altijd de beste informatie over uw accustatus. Het 5500-model is een echte krachtpatser. 
 • 1 x Mac Plus 12/12-50: De Mac Plus DC-DC lader bewaakt de gebruikersaccu en compenseert het spanningsverlies. 
 • 1 x veiligheidsrelais: De installatie van een extern veiligheidsrelais is noodzakelijk en zorgt voor de veiligheid van uw accusysteem. 
 • 1 x Class T-zekering en zekeringhouder

Systeemtekening

Mastervolt system BBC MegaHertz EV Van