close

close
Home / Conclusies en aanbevelingen

Conclusies en aanbevelingen

  • AGM accu’s zijn door hun lage inwendige weerstand uitermate geschikt voor het voeden van lieren, ankerlieren, boegschroeven, voor het starten van motoren en voor licht cyclisch gebruik.
  • Gel accu’s zijn optimaal geschikt als gebruikersaccu doordat ze snel geladen kunnen worden en een lange levensduur hebben, zelfs bij veel laad/ontlaad cycli. Als gebruikersaccu kan er gekozen worden uit de 6 V, 12 V of 24 V versie of de 2 V uitvoering.
  • Lithium Ion accu’s besparen aanzienlijk ruimte en gewicht, tot wel 70 %. Ze gaan 3 maal langer mee en kunnen ultrasnel geladen en ontladen worden, 2000 laadcycli bij normaal gebruik.
  • Mastervolt accu’s zijn absoluut onderhoudsvrij en produceren onder normale omstandigheden niet het gevaarlijke knalgas, er komt ook geen zuur vrij. De accu’s zijn eenvoudig te monteren op elke plaats in het schip, bij de bilge of in de machinekamer. Speciale accubakken of externe ventilatie is in de meeste gevallen niet nodig, natuurlijke ventilatie is meestal voldoende.