close

close
Home / Alles over CZone besturings- en monitoringsysteem

Alles over CZone besturings- en monitoringsysteem

czone logo

Het CZone® digitale besturings- en monitoringsnetwerk vereenvoudigt de installatie van elektrische systemen. Dit netwerk vervangt complexe bekabeling, schakelt panelen en voegt deze samen door middel van slimme robuuste interfaces en een NMEA 2000 netwerkkabel. Daarnaast biedt CZone een geavanceerde oplossing middels de automatisering van complexe besturings- en monitoringskwesties van moderne boordsystemen.

Installateurs ervaren een direct voordeel door de vermindering van kabels, gewicht en installatietijd. Bovendien integreert het CZone systeem diverse onafhankelijke componenten in één intuïtief systeem. Aansluiten en installeren wordt drastisch vereenvoudigd omdat het CZone systeem complexe schakelclusters en bekabeling overbodig maakt. Modules kunnen eenvoudig aan het systeem worden toegevoegd, om aan de behoefte van de OEM en eindgebruiker te voldoen.

Familie CZone

Traditionele elektrische DC bekabeling

Het bekabelen van DC systemen kan moeilijk en tijdrovend zijn. Hoe uitgebreider het systeem, des te meer kabels nodig zijn. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor het gewicht en de benodigde ruimte. En dan hebben we het nog niet over de hoge kosten, de complexiteit van het ontwerp en de productie. Standaard onderhoud en het oplossen van problemen rond traditionele bekabelingssystemen is moeilijk te beheren.

  • Het bedraden van schakelpanelen is lastig en de installatie ervan is zeer arbeidsintensief.
  • De kabels zijn lang en bevatten meerdere aders.
  • Het schakelen van gemeenschappelijke circuits is complex.
  • Lange kabels vereisen ook kabels met een grotere diameter. Dat zorgt voor meer gewicht, hogere kosten en minder ruimte.

Traditionele elektrische DC bekabeling

CZone DC bekabeling

Het CZone systeem decentraliseert het DC distributiesysteem, en plaatst de circuitcontrole- en beveiligings­modules dichter bij de belastingen om de kabels te verkorten en het aantal geleiders te beperken. Dit betekent een aanzienlijke vermindering van de kosten en het gewicht van elektrische kabels. Het CZone systeem vervangt complexe bekabeling door één enkele datakabel.

Voordelen

  • Complexe paneelbekabeling kan worden verwijderd en vervangen door één enkele datakabelverbinding.
  • Het systeem is gebaseerd op de groepering van meerdere belastingen in gemeenschappelijke ruimtes (zones) door middel van Output Interfaces.
  • Door het gebruik van minder materialen en dunnere kabels bespaart u aanzienlijk op tijd en installatie­kosten.

CZone® DC bekabeling

Eenvoudig te configureren

Van oudsher vereist het maken van een configuratie voor en het programmeren van een systeem veel training. Met de CZone configuratietool is programmeren makkelijk te leren en eenvoudig uit te voeren.

Met de CZone systeemconfiguratietool kan de installateur de parameters programmeren op een gewone PC (gebruik een USB CAN adapter, artikelnr. 80-911-0044-00), vervolgens de opgeslagen configuratie uploaden naar het CZone netwerk en gelijktijdig elke interface aan boord programmeren. Wijzigingen en aanpassingen zijn ook mogelijk via de Display Interface. Deze kunnen gedownload worden naar de PC voor een update van de master-configuratie. Deze nieuwe template kan nu worden gebruikt voor de installatie in meerdere schepen of voertuigen.

Eenvoudig te configureren

Veelgestelde vragen over CZone®

CZone product portfolio