close

close

Aquafax

In de rubriek 'Maak kennis met onze distributeurs' – stellen wij onze partners voor en laten we het belangrijke werk zien dat zij verrichten. Deze keer hebben we gesproken met Aquafax in het Verenigd Koninkrijk.

Kunt u ons iets vertellen over uzelf en hoe lang u al samenwerkt met Mastervolt?

Aquafax is opgericht in 1982 en is nu de grootste technische distributeur van maritieme apparatuur in het Verenigd Koninkrijk. We leveren aan alle sectoren van de markt, van installerende dealers en detailhandelaren tot Britse botenbouwers en refit werfen. Aquafax begon officieel met Mastervolt samen te werken in september 2008 en heeft onlangs een meerjarige distributieovereenkomst verlengd. 

Wat zijn de belangrijkste Mastervolt producten die u verkoopt, en aan wat voor soort klanten?

We streven ernaar onze klanten de juiste oplossing te bieden. Doordat we het volledige Mastervolt assortiment kunnen aanbieden, kunnen we een gevarieerd klantenbestand bedienen en ondersteunen. Of onze klanten nu een enkele stand-alone lader nodig hebben of op zoek zijn naar een op maat gemaakte geïntegreerde oplossing voor digitaal schakelen, regelen en monitoren, wij hebben de expertise om mensen door het ontwerp-, specificatie- en verkoopproces te loodsen en kunnen klanten vervolgens ondersteunen bij hun installaties in het veld. 

Wat is uw favoriete bezigheid bij het verkopen van Mastervolt producten?

We hebben het voorrecht om te mogen werken met een aantal grote, toonaangevende merken. Hoewel we veel investeren in training en personeel om onze klanten te ondersteunen, is het geweldig om te weten dat we bij Mastervolt een fantastisch team hebben dat ons en onze klanten echt kan ondersteunen. Productinnovatie is ook belangrijk en Mastervolt heeft de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt met haar technologie. Het is geweldig om samen te werken met zo'n innovatief en vooruitdenkend merk. 

Er is de laatste jaren veel vooruitgang geboekt in de technologie die wordt gebruikt voor vermogenselektronica. Wat is voor u de grootste verandering of ontwikkeling geweest?

Er zijn twee verschillende technologiegebieden die nu enorme voordelen bieden voor onze klanten. Ten eerste is de lithiumtechnologie een doorbraak. Ze zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de oplaadsnelheid, biedt een hogere energiedichtheid (minstens het dubbele van de energie in dezelfde ruimte), de batterijen zijn licht van gewicht, bieden een constante energietoevoer en een grotere ontladingsdiepte. Wat is er niet leuk aan? Ten tweede vraagt iedereen nu om echt geïntegreerde systemen. Mastervolt biedt dit aan via het C-Zone systeem, waarmee klanten volledige controle en bediening hebben vanaf het display aan het roer van hun boot, maar ook buiten de boot op een tablet of telefoon. We distribueren ook Navico producten - een zusterdivisie van Mastervolt in de Advanced Systems Group van Brunswick. B&G en Lowrance bieden volledige integratie met C-Zone en Mastervolt - we bevinden ons in een fantastische positie om klanten te ondersteunen bij deze grotere projecten. 

Hoe heeft u de markt in de afgelopen jaren zien veranderen in de richting van deze nieuwe en opkomende technologieën?

De vereiste technologie varieert van klant tot klant, maar we zien dat allerlei soorten schepen en eigenaren op zoek zijn naar nieuwere technologie. Mastervolt heeft een aantal fantastische casestudy's over zowel nieuwe scheepsinstallaties als refit projecten, en deze weerspiegelen ook wat er gaande is in de Britse markt. Bijvoorbeeld: Het vlaggenschip van Delta Powerboats en het ultramoderne elektrische systeem voor een traditioneel vissersschip. 

Hoe hebben u en uw team zich moeten aanpassen om deze technische systemen te kunnen ondersteunen?

Wij hebben altijd veel nadruk gelegd op technische kennis en expertise en hebben aanzienlijk geïnvesteerd in de opleiding van ons personeel om ervoor te zorgen dat wij het best uitgerust zijn om nieuwe technologie te ondersteunen. Deze investering werd in 2021 voortgezet met de opening van onze nieuwe faciliteit voor technische ondersteuning en training in Hamble, met toegewijd ondersteunend personeel dat zich bezighoudt met het merk Mastervolt en de overige merken uit de portfolio van Advanced Systems Group. 

Kunt u ons iets vertellen over spannende projecten waar u aan werkt?

Aquafax is achter de schermen druk bezig geweest met het plannen van veel shows en evenementen voor 2022, waarbij volledig gebruik wordt gemaakt van Mastervolt's speciaal gebouwde Demo Van. We zullen mensen de kans geven om meer te leren over de allernieuwste technologie, waaronder lithium-ion accu's, omvormers en laadoplossingen voor accu's op evenementen door het hele Verenigd Koninkrijk. 

Aquafax is niet alleen verheugd om nog meer toonaangevende merken aan hun portfolio toe te voegen en hun productaanbod in 2022 uit te breiden, zodat we kunnen blijven voldoen aan de steeds veranderende behoeften en eisen van klanten.