close

close

Azimutel, Spanje

In onze rubriek 'Maak kennis met onze Distributeurs'- stellen wij onze partners voor en vestigen wij de aandacht op het belangrijke werk dat zij verrichten. Deze keer hebben wij Azimutel gesproken die Mastervolt vertegenwoordigt in Spanje en de nabijgelegen eilanden.

Wat zijn uw belangrijkste Mastervolt-producten en waarom passen Mastervolt en Power Products goed bij uw off-grid en mobiele projecten?

"Azimutel werkt al bijna 15 jaar als Mastervolt distributeur in Spanje. Bij Azimutel hebben we een speciale On-Road afdeling (naast een maritieme afdeling). Deze On-Road afdeling is ‘jonger’, dynamischer en ontwikkelt zich snel. In deze markt introduceren wij nieuwe en evoluerende producten zoals de Lithium Ion accu’s, de nieuwe CombiMaster omvormer/acculaders en CZone digitaal schakelen vanwege de installatievoordelen en systeemintegratie. Een groot deel van onze recente groei komt uit mobiele en industriële projecten met eerdergenoemde producten, bij klanten uit de sector civiele techniek, militaire techniek en speciale voertuigen."

Wat is er leuk aan het werken met Mastervolt?

"De Mastervolt producten worden ondersteund door een aantal geweldige mensen, verspreid over de afdelingen op het hoofdkantoor in Amsterdam. We stellen veel technische vragen, dus we waarderen de tijd en ondersteuning van het Mastervolt team."

Er is de afgelopen jaren enorme vooruitgang geboekt in de technologie die wordt gebruikt in vermogenselektronica. Wat is de grootste verandering of ontwikkeling in de mobiele markt?

"Eén woord: lithium! De Lithium Ion accutechnologie heeft het aanbod wat wij onze klanten kunnen bieden op het gebied van prestaties en duurzaamheid volledig veranderd."

                    

Mastervolt distributor Azimutel Spain

Wat zijn de veranderingen in de markt door deze nieuwe en opkomende technologieën?

"Azimutel ziet een aanhoudende vraag naar kostenverlaging voor elektrische oplossingen, vooral elektrische voertuigen, omdat dit steeds vaker voorkomt. We kijken uit naar de nieuwe Mastervolt-app die wordt ontwikkeld om producten te bedienen via slimme apparaten. Dit helpt om aan de eisen van onze klanten te voldoen, naast een breder algemeen bewustzijn en zorg voor de producten geïnstalleerd in een mobiel project."

Hoe heeft het team zich aangepast om deze technische systemen te kunnen ontwerpen, installeren en ondersteunen?

"Wij hebben een Director of Projects aangesteld. Deze persoon houdt toezicht op alle fasen van een project, van systeemontwerp en klantspecifieke eisen tot levering, kalibratie en aftersales van het systeem. Onze klanten waarderen deze complete service. Daarnaast besteden wij veel tijd en middelen aan voortdurende training, zowel binnen als buiten het bedrijf. De Mastervolt trainingen zijn daar een belangrijk onderdeel van."

                 

Mastervolt distributor Azimutel Spain

Wat is de toekomst van vermogenselektronica voor de komende 5 jaar? Zijn er trends waar uw klanten op moeten letten?

"Er is een verschuiving in voorkeur voor autonome elektrische systemen, en dat moeten we stimuleren. Elektrische voertuigen zijn bijvoorbeeld stiller en schoner voor onze stedelijke ruimtes. Op dit moment lopen er verschillende projecten met betrekking tot 100 % elektrische bedrijfsvoertuigen, die de drukke steden beleveren. Azimutel werkt hard aan de bewustwording bij onze klanten van de voordelen van Lithium Ion oplossingen en systeemintegratie, wat zorgt voor een vermindering van emissies en minder gebruik van dieselgeneratoren."

***

NOOT: Mastervolt's wereldwijde netwerk van distributiepartners speelt een cruciale rol bij het leveren van uitzonderlijke service en ondersteuning aan klanten waar ook ter wereld: Mastervolt zou het niet zonder hen kunnen doen!