close

close
Home / Maak kennis met onze distributeurs / Electrical Marine, Thailand

Electrical Marine, Thailand

In onze rubriek 'Maak kennis met onze Distributeurs' stellen wij onze partners voor en vestigen wij de aandacht op het belangrijke werk dat zij verrichten. Deze keer zijn we aan de zonnige kusten van Phuket waar we een ontmoeting hebben met Damian Barrett van Electrical Marine Co Ltd, die Mastervolt in Thailand vertegenwoordigt.

Mastervolt distributor Electrical Marine Thailand

Kunt u iets meer vertellen over uzelf en Electrical Marine, hoe bent u distributeur van Mastervolt geworden?

"Ik ben een gekwalificeerde en ervaren Britse elektrotechnische ingenieur. Ik heb in 1989 Electrical Marine in Phuket opgezet, en tegenwoordig verlenen wij onze diensten overal in Thailand. Ik was al een tijd erg te spreken over het merk Mastervolt en had interesse om meer met Mastervolt samen te werken, maar pas tijdens de Singapore Boat Show in 1999 kon ik het team ontmoeten en ging ik aan de slag als distributeur."

Mastervolt Distributor Electrical Marine Thailand

Wat zijn de belangrijkste Mastervolt producten die u verkoopt?

"Wij verkopen voornamelijk aan de commerciële en recreatieve scheepvaart in Thailand. De belangrijkste producten zijn de Mass acculaders, de Combi's en uiteraard accu's. Meer recentelijk zien we een toename in de verkoop van digitale schakelsystemen die gebruik maken van CZone en Mastervolt producten."

Wat vindt u het leukste aan Mastervolt producten verkopen, wat vind u leuk aan Mastervolt en de Power Products familie?

"Het voelt alsof je onderdeel bent van één grote familie die samenwerkt om eindgebruikers te helpen. En de technische ondersteuning die ik als distributeur krijg, is ongeëvenaard."

Wat is de grootste verandering of ontwikkeling geweest, gezien de recente vooruitgang in technologie die wordt gebruikt in vermogenselektronica?

"Steeds meer klanten zijn op zoek naar een volledig geïntegreerde oplossing voor hun schepen. Daarom zien we steeds meer klanten die vragen naar digitale schakel- en bewakingssystemen. Met CZone wordt de installatie van elektrische systemen veel eenvoudiger en dankzij de samenwerking met Mastervolt kunnen we nu een nog sterker geïntegreerd pakket aanbieden."

Mastervolt Distributor Electrical Marine Thailnad

Welke veranderingen hebben u en uw team doorgevoerd om deze technische systemen te kunnen ontwerpen, installeren en ondersteunen?

"Door de overstap naar CZone- en Mastervolt-systemen hebben mijn team en ik een nieuwe manier van programmeren moeten aanleren. We hebben training gekregen, op het hoofdkantoor van Mastervolt in Amsterdam en bij CZone in Nieuw-Zeeland, omdat dit de enige manier is waarop een bedrijf voorop kan blijven lopen. We willen in de toekomst meer webinars volgen, zodat we onze kennis blijven ontwikkelen."

Hoe ziet de vermogenselektronica er over vijf jaar uit? Zijn er trends die uw klanten in de gaten moeten houden?

"Ik denk zelf dat we overschakelen op elektrisch aangedreven jachten die opgeladen worden door de zon en de wind. Volgens mij heeft de automobielsector deze omslag al gemaakt en dat zal alleen maar blijven groeien. We gaan dit ook binnen de maritieme sector zien. Nu schippers hun ecologische voetafdruk willen verkleinen en elektrische aandrijving al verkrijgbaar is, verwacht ik dat er steeds meer schepen met elektrische aandrijving zullen komen."

***

NOOT: Met het leveren van uitzonderlijke service en ondersteuning aan klanten overal ter wereld spelen de distributiepartners in het wereldwijde Mastervolt-netwerk een cruciale rol. Waar zou Mastervolt zonder hen zijn!