close

close

Energig, Denemarken

In onze rubriek 'Maak kennis met onze Distributeurs' stellen wij onze partners voor en vestigen wij de aandacht op het belangrijke werk dat zij verrichten. Dit keer maken wij kennis met Energig en eigenaar Simon Christoffersen, die Mastervolt in Denemarken vertegenwoordigt.

Mastervolt Distributor Energig Danmark

Kunt u ons iets meer over uzelf en Energig vertellen? Hoe bent u Mastervolt distributeur geworden?

"Energig is een Power Products bedrijf dat zich richt op autonome elektrische installaties, hoofdzakelijk op basis van duurzame energie. Wij leveren vermogen voor elke toepassing waar geen voedingsbron beschikbaar is, bijvoorbeeld voertuigen, boten, hutten of vuurtorens. Wij bieden onze klanten totaaloplossingen voor stroomvoorziening: van ontwerp en installatie, tot configuratie en onderhouds- en reparatiediensten.
Vanaf 2016 zijn wij Mastervolt/Power Products distributeur. Wij wilden hoogwaardige kwaliteitsproducten in ons portfolio en waren al bekend met Mastervolt. Ik kwam erachter dat er in Denemarken geen distributeur was, dus bood ik mijzelf en Energig aan."

Wie zijn uw belangrijkste klanten? Wat is uw favoriete product van Mastervolt en de Power Products groep?

"Energig verkoopt Mastervolt en de andere merken van Power Products, waarvan ongeveer 98 % B2B is. In tegenstelling tot andere distributeurs richt Energig zich op de vermogensoplossingen en niet op een specifiek gebied zoals de scheepvaart of mobiele markt. Daardoor werken wij met de meest uiteenlopende klanten, wat zeer boeiend is! Ik werk graag met Mastervolt omdat de productkwaliteit uitstekend is, en het team in Amsterdam is uitermate professioneel en reageert erg snel. Het merk staat bekend om zijn betrouwbaarheid en ik hoef klanten zelden uit te leggen dat Mastervolt voor hoge kwaliteit staat. Mijn favoriete product is de Amperian Interface. Ik denk dat dit product een groot potentieel heeft, vooral als er ook een CZone-versie komt, en ik hoop dat het product in de toekomst verder wordt ontwikkeld."

Mastervolt Distributor Energig Danmark

Mastervolt Distributor Energig Danmark

Wat is voor u de grootste ontwikkeling geweest in de afgelopen jaren?

"Er is de laatste jaren enorme vooruitgang geboekt in de vermogenselektronicatechnologie. Ook hier kan de Amperian Interface een belangrijke rol spelen, in combinatie met CZone. Het potentieel voor een cloud-gebaseerd bedrijf om hardware aan te drijven is enorm. Het Internet of Things (IoT) is de toekomst!"

Hoe ziet de vermogenselektronica er over vijf jaar uit? Zijn er trends die uw klanten in de gaten moeten houden?

"De toekomst ligt in data en connectiviteit. Een aantal jaar geleden kochten mensen smartphones. Nu verwachten mensen dat ze alles via hun smartphone kunnen doen, en dat kan ook al bijna, maar het vermogenssysteem is nog niet altijd zover. Mastervolt moet producten volledig bedienbaar maken, zodat de eindgebruiker zelf eenvoudig controle heeft over alle vermogenssystemen."

Hebt u ook duurzaamheidsdoelstellingen voor de toekomst uitgezet? Wat zijn uw trends voor 'groene' producten?

"Wij proberen alle processen op basis van fossiele brandstoffen te vermijden en proberen onze klanten te laten kiezen voor oplossingen op basis van elektrische energie. Dat is nog niet voor 100 % mogelijk, maar het doel is in zicht. Wij streven ernaar hoofdzakelijk duurzame oplossingen op basis van groene energie te verkopen, voor alle soorten autonome installaties. Wij beperken ons niet tot zonne- en windenergie als alternatieve energiebronnen. Brandstofcellen en andere alternatieve bronnen zijn voorhanden, en wij bespreken graag met onze klanten wat de mogelijkheden zijn."

***

NOOT: Met het leveren van uitzonderlijke service en ondersteuning aan klanten overal ter wereld spelen de distributiepartners in het wereldwijde Mastervolt-netwerk een cruciale rol. Waar zou Mastervolt zonder hen zijn!