close

close
Home / Maak kennis met onze distributeurs / Fischer Panda, Verenigd Koninkrijk

Fischer Panda, Verenigd Koninkrijk

In onze rubriek 'Maak kennis met onze Distributeurs' stellen wij onze partners voor, en vestigen wij de aandacht op het belangrijke werk dat zij verrichten. Ditmaal hebben wij gesproken met Fischer Panda UK.

Kunt u ons iets meer vertellen over Fischer Panda UK? Hoe bent u Mastervolt distributeur geworden?

"Fischer Panda UK startte 25 jaar geleden als leverancier en installateur van kleine, koffergrote dieselgeneratoren voor kleine pleziervaartuigen. Mede door enkele acquisities zijn wij organisch gegroeid en op dit moment vertegenwoordiger van een aantal toonaangevende merken zoals Dometic, HVAC-systemen en natuurlijk Mastervolt en CZone. Officieel zijn wij in 2012 zaken gaan doen met Mastervolt. Hun hoogwaardige, technisch betrouwbare en premium producten zijn de perfecte aanvulling op ons generatoraanbod en bieden ons de gelegenheid om meer geïntegreerde systeemoplossingen aan te kunnen bieden aan onze klanten."

Wat zijn de belangrijkste Mastervolt producten die u verkoopt?

“Wij verkopen het complete Mastervolt portfolio. Door onze systeembenadering verkopen wij vooral veel Combi's en MasterBus-componenten zoals de EasyView 5 en DC shunts. Wij werken hoofdzakelijk met klanten in de scheepvaart- en voertuigenbranche. De betrouwbaarheid en het gebruiksgemak voor de eindgebruiker van de Mastervolt producten betekent dat de producten technisch goed ondersteund worden, waardoor wij als distributeur onze klanten ook een hoog serviceniveau kunnen bieden.”

Mastervolt distributor Fischer Panda UK

Fischer Panda heeft de afgelopen jaren veel nieuwe technologieën en producten aan het aanbod toegevoegd. Wat kunt u ons daarover vertellen?

“Bij Fischer Panda willen wij vooral efficiëntere generatoren aanbieden. Onze eindklanten zijn steeds vaker op zoek naar energievriendelijke en stillere machines. Of het nu op een boot of in een voertuig is, mensen willen een efficiëntere uitrusting en een generator die daarin kan voorzien. Omvormergestuurde generatoren, ook wel bekend als variabele-snelheidsgeneratoren, zijn de toekomst voor het assortiment van Fischer Panda.”

Kunt u ons - als belangrijke Mastervolt-distributiepartner voor CZone in de UK en Ierland - iets meer vertellen over dit systeem? Wat is digitaal schakelen en hoe ondersteunt u klanten die daarvoor kiezen?

“Digitaal schakelen is de toekomst voor maritieme en automotive toepassingen. Eindgebruikers willen minder volle dashboards, maar daarnaast hun apparatuur bedienen en bewaken vanaf één punt, of zelfs via een afstandsbediening. CZone maakt de installatie van elektrische systemen veel makkelijker. Dankzij hun samenwerking met Mastervolt kunnen wij als UK distributeur nog meer geïntegreerde pakketten aanbieden. Idealiter ondersteunen wij de klanten die deze optie kiezen door al tijdens de ontwerpfase met hen te overleggen, zodat wij advies kunnen geven en helpen bij het ontwerpen van het elektrisch gedeelte van het systeem. Wij hebben flink geïnvesteerd in ons technische team, deels door gerichte trainingen op het hoofdkantoor van Mastervolt, maar ook door extra medewerkers te werven die ons helpen te groeien.” 

Hebt u ook duurzaamheidsdoelstellingen voor de toekomst uitgezet? Wat zijn uw trends voor 'groene' producten?

“Nu schippers hun ecologische voetafdruk willen verkleinen, neemt de elektrische aandrijving in de binnenvaart toe. Wij zien een stevige groei in deze markt voor complete systeempakketten.”

***

NOOT: Met het leveren van uitzonderlijke service en ondersteuning aan klanten overal ter wereld spelen de distributiepartners in het wereldwijde Mastervolt-netwerk een cruciale rol. Waar zou Mastervolt zonder hen zijn!