close

close

Power Group Srl.

In onze rubriek 'Maak kennis met onze Distributeurs'- stellen wij onze partners voor en vestigen wij de aandacht op het belangrijke werk dat zij verrichten. Deze keer hebben we een gesprek met Power Group Srl - één van onze langstlopende distributeurs, al sinds 1996 horen zij bij de Mastervolt familie.

Mastervolt distributor Italia

Wat zijn de belangrijkste Mastervolt-producten, en waarom past Mastervolt en de Power Products merken goed bij uw off-grid en mobiele projecten?

"De mobiele markt is de laatste jaren razendsnel veranderd. Onze belangrijkste producten zijn acculaders en omvormers voor grote vermogens, maar in de afgelopen twee jaar verkopen wij steeds meer accu’s en digitale schakelsystemen. De manier waarop alle producten samen werken en een geïntegreerde oplossing bieden, is erg belangrijk voor onze mobiele projecten. De communicatieplatforms van MasterBus en CZone zijn uniek, omdat ze ons in staat stellen een volledig geïntegreerd, licht, flexibel en op afstand bestuurbaar systeem aan te bieden. De hoge kwaliteit van de producten speelt ook een rol."

Wat is er leuk aan het werken met Mastervolt? Heeft u een favoriet product?

"Het mooie van werken met Mastervolt is dat alle producten zijn ontworpen om naadloos samen te werken. Dit maakt het voor ons als distributeur gemakkelijk om aan de strenge eisen van de klant te voldoen, aangezien een compleet systeem kan worden samengesteld met alleen Mastervolt als leverancier. Wanneer wij dit aan een potentiële klant laten zien, zijn ze vaak verbaasd over de complete technologie die Mastervolt biedt. Het meest populaire product voor onze klanten zijn nu de Lithium Ion accu’s, maar de opties voor digitaal schakelen zijn ook erg populair vanwege het eenvoudige beheer van een compleet systeem. Persoonlijk ben ik dol op het Combi-assortiment (een gecombineerde acculader/omvormer), omdat Combis projecten die veel stroom vragen mogelijk maken, door de levering van een continue stroomvoorziening als onderdeel van een veel groter systeem."

De technologie die in vermogenselektronica wordt gebruikt, is de afgelopen jaren enorm verbeterd. Wat is de grootste verandering of ontwikkeling in de mobiele markt?

"Lithium Ion accu’s zijn één van de belangrijkste sleutels om de mobiele markt te verbeteren. Voertuigen hebben meer mobiliteit nodig, maar moeten tegelijkertijd de voorschriften met betrekking tot het gewicht respecteren. Daarom zien wij een grote vraag naar kleine, lichte en krachtige accu’s. Daarnaast is de mogelijkheid om eenvoudig een systeem lokaal of op afstand te bewaken en te bedienen een grote technologische upgrade voor onze mobiele klanten."

Mastervolt distributor Italia

Is de markt de afgelopen jaren veranderd door deze nieuwe en opkomende technologieën?

"Stroom voor een voertuig was altijd gekoppeld aan de motor of generator, dus alle toepassingen waren gebaseerd op het gebruik van diesel of benzine. Nu is de trend om over te schakelen op elektrisch vermogen, voor tractie maar ook voor de taken die de mobiele applicatie moet uitvoeren. De elektrische voeding en het beheer van de boordsystemen zijn veel flexibeler, gemakkelijker te installeren, het stroomverbruik is lager en - met de nieuwe technologieën - veel handiger voor onze klanten."

Hoe heeft het team zich aangepast om deze technische systemen te kunnen ontwerpen, installeren en ondersteunen?

"Vanaf het begin als Mastervolt distributeur was ons doel om de klant een compleet systeem te leveren. Dat betekent ondersteuning bij het ontwerp, de keuze van de juiste apparatuur, het op voorraad houden van producten, snelle levering, hulp bij de installatie en de inbedrijfstelling. Wij willen een "ingenieursbureau" zijn met een complete service, en dit geeft veel toegevoegde waarde voor onze klanten. Vooral in de mobiele sector waar het elektrische concept nog vrij nieuw is, en klanten veel ondersteuning nodig hebben om de producten en de voordelen te begrijpen, en te realiseren wat wij kunnen betekenen."

Hoe ziet u de toekomst van vermogenselektronica voor de komende 5 jaar? Zijn er trends waar uw klanten op moeten letten?

"De toekomst biedt nog veel meer ‘groene’ toepassingen, en dat betekent het leveren van maximaal elektrisch vermogen via betrouwbare en compacte producten. Zowel commerciële als recreatieve klanten eisen meer comfort en eenvoudig te bedienen systemen. Ik denk dat de accu upgrades het belangrijkste zullen zijn, in combinatie met een verbetering van de huidige accutechnologie en de ontwikkeling van nieuwe."

Aan welke spannende projecten werkt Power Group op dit moment?

"Momenteel werken wij aan een interessant project met een bedrijf dat elektrische koelwagens inzet voor het leveren van voedsel aan particulieren en bedrijven. In Italië zijn vaak alleen elektrische voertuigen toegestaan in steden of stadscentra, dus een koelwagen zal binnenkort de enige optie zijn voor voedselbezorging. Het ingebouwde koelsysteem kan de stroom van de motoraccu's niet gebruiken om de compressor te voeden, dus er is een onafhankelijke bron nodig. Wij zijn van plan om het elektrische systeem te voorzien van Lithium Ion accu’s, een krachtige acculader of combi met accessoires, om te voldoen aan de eisen van de klant. Daarnaast is Mastervolt Italia ook betrokken bij een spannend 'groen' project dat nog in de kinderschoenen staat. Dit betreft een mobiele en off-grid toepassing met zonnepanelen, accu’s en combi’s, wat zorgt voor volledige autonomie van netspanning en luidruchtige generatoren. Wij kunnen in dit stadium nog niet veel zeggen, maar ik denk dat het project een groot succes zal worden."

***

NOOT: Mastervolt's wereldwijde netwerk van distributiepartners speelt een cruciale rol bij het leveren van uitzonderlijke service en ondersteuning aan klanten waar ook ter wereld. Waar zou Mastervolt zijn zonder hen!