close

close

Motocraft S.A.

In de rubriek 'Maak kennis met onze distributeurs’ -  introduceren we onze partners over de hele wereld en laten we zien wat voor belangrijk werk zij doen. Deze keer hebben we gesproken met Motocraft, die Mastervolt vertegenwoordigt in Griekenland.

Kunt u ons iets vertellen over uzelf en hoe lang u al samenwerkt met Mastervolt?

MOTOCRAFT S.A. is opgericht in 1996 en is een toonaangevende distributeur van motoren, aandrijfsystemen, generatoren, stabilisatoren, elektrische apparatuur en componenten in Griekenland. We zijn er trots op dat we dankzij onze reputatie, technische vaardigheden en ons aanpassingsvermogen aan alle soorten projecten, sterke partnerschappen hebben met gerenommeerde fabrikanten en een voorkeurspartner zijn voor zowel leveranciers als klanten. 

Wat zijn de belangrijkste Mastervolt producten die jullie verkopen, en aan wat voor soort klanten?

Wij verkopen alle producten van Mastervolt, van acculaders, MasterBus kabels tot omvormers, complete CZone netwerken en MLI accu's. Onze belangrijkste klantenkring is de maritieme markt (zowel botenbouwers, dealers als integrators), maar we hebben ook klanten in de automotive markt voor speciale voertuigen en campers. 

Wat vind je het leukste aan het verkopen van Mastervolt producten, wat vind je zo leuk aan het merk Mastervolt?

Het Mastervolt assortiment biedt ons innovatieve oplossingen voor elk project. Alle producten hebben uitstekende prestaties, flexibiliteit, unieke eigenschappen en zijn gebouwd om de zware maritieme en mobiele omgevingsinvloeden te doorstaan. We leveren graag oplossingen voor veeleisende en complexe installaties, maar MLI accu's, de CombiMaster omvormer/lader-serie en de ChargeMaster Plus-serie zijn onze absolute uitblinkers. 

Er is de laatste jaren enorme vooruitgang geboekt in de technologie voor vermogenselektronica. Wat is voor u de grootste verandering of ontwikkeling geweest?

Lithium Ion accu's en CZone digitaal schakelen zijn de belangrijkste. Lithium Ion accu's bieden kracht, betrouwbaarheid en een lange levensduur in een klein, lichtgewicht pakket met weinig tot geen onderhoud, waardoor ze perfect zijn voor maritieme en mobiele toepassingen. Met de digitale schakeling van CZone hebben we eenvoudigere elektrische systemen met een eenvoudigere en snellere installatie dan traditionele bedrading en natuurlijk veel meer mogelijkheden voor het bewaken en controleren van die systemen. 

Hoe heeft u de markt de afgelopen jaren zien veranderen in de richting van deze nieuwe en opkomende technologieën?

Met Lithium Ion accu’s krijgen klanten de keuze uit "groenere", milieuvriendelijkere oplossingen. Het is een populaire trend om tijdens het reizen uitsluitend op accu's te kunnen rijden en niet afhankelijk te zijn van motoren of generatoren. De digitale schakeling van CZone vereenvoudigt de installatie, bediening en controle van het jacht of voertuig. 

Hoe hebben u en uw team zich moeten aanpassen om deze technische systemen te kunnen ontwerpen, installeren en ondersteunen?

Ons doel is om onze klanten geïntegreerde oplossingen te bieden, dus besteden we veel tijd en middelen aan product specifieke training, zodat ons team de kennis en het vertrouwen heeft om de verschillende producten te promoten, voor te stellen en uiteindelijk te installeren en te onderhouden. 

Waar ziet u de toekomst van vermogenselektronica in de komende 5 jaar? Zijn er trends die uw klanten in het oog moeten houden?

De auto-industrie heeft haar focus al verlegd naar elektrische voertuigen voor een minimale CO2-voetafdruk. Elektrische aandrijving is ook al enkele jaren beschikbaar en zal blijven groeien. Wij denken dat de vraag naar 100% elektrische boten in het komende decennium zal toenemen, omdat dit type aandrijving zich aanpast aan de bezorgdheid van de eigenaars over emissies en brandstofkosten. Dit zal op zijn beurt de ontwikkeling versnellen van kleinere, lichtere en krachtigere accu's, om die systemen te ondersteunen. Ook zal het aantal digitale schakelsystemen toenemen, omdat klanten de systemen van hun boten op afstand willen kunnen bewaken en bedienen met smartphones en tablets. 

Ontdek meer over Motocraft in Griekenland op hun website of volg ze op sociale media.
Facebook - Instagram - LinkedIn