close

close

MVS AB, Zweden

In de rubriek 'Maak kennis met onze Distributeurs'- stellen wij onze partners voor en laten wij het belangrijke werk zien dat zij verrichten. Deze keer hebben we gesproken met Oscar Arvidsson, mede-eigenaar van MVS AB, onze Zweedse distributeur.

Vertel eens iets over uzelf en hoe lang u al met Mastervolt samenwerkt?

Wij werken sinds 2000 samen met Mastervolt. Oorspronkelijk was het bedrijf eigendom van de Noorse distributeur, maar in 2003 werd het bedrijf gekocht door Ulf Andersson. In 2011 kregen Robert (rechts) en ik, Oscar, de kans om het bedrijf van Ulf over te nemen. Op dat moment waren we vooral gericht op de scheepvaart, maar met de wereldwijde economische neergang die de maritieme sector op dat moment trof, hebben wij onze focus snel uitgebreid naar de industrie en de automotive sector. Tegenwoordig heeft ons bedrijf twee kantoren, één in de buurt van Göteborg en de andere in Norrköping, in het oosten van Zweden.

Wat zijn de belangrijkste Mastervolt producten die u verkoopt, en aan welk klanten?

Over het algemeen verkopen wij elk onderdeel van het systeem, van kleine aansluitstrips en connectoren tot CZone, MLI accu's en drie-fasensystemen. Onze grootste groep klanten zijn OEM-klanten, in zowel de automotive als maritieme markt. MVS heeft ook een sterk dealernetwerk voor de aftermarket, een sector die we onderhouden door regelmatig trainingen te organiseren voor lokale installateurs.

Waarom past Mastervolt goed bij off-grid en mobiele projecten?

De hoge kwaliteit en geavanceerde mogelijkheden bieden toegang tot verschillende toepassingen. E-mark-certificering op producten is een must in veel mobiele toepassingen. Met ‘standaard’ Mastervolt producten bereik je hetzelfde niveau van maatwerkoplossingen, waar concurrenten een volledig op maat gemaakte oplossing voor moeten bouwen. Alle producten zijn betrouwbaar, wat een must is voor off-grid en mobiele applicaties die weinig tot geen downtime hebben.

Wat vind je het leukst aan het verkopen van Mastervolt producten?

Met Mastervolt bieden wij klanten innovatieve producten met unieke eigenschappen. De MLI Ultra accu’s hebben bijvoorbeeld een acccubeheersysteem met een zelflerend evenwichtsalgoritme dat het gedrag van elke individuele accucel voorspelt en proactief balanceert. Dat is een echte USP!

Als ik een favoriet product zou moeten kiezen, zou ik de MLI Ultra Lithium Ion accu’s en de Mac Plus DC-DC laders noemen vanwege hun prestaties en gebruiksflexibiliteit.

Er is de afgelopen jaren enorme vooruitgang geboekt in de technologie die wordt gebruikt bij vermogenselektronica. Wat is voor MVS de grootste verandering of ontwikkeling geweest op de mobiele markt?

De grootste verandering voor ons zijn de milieuvoorschriften. Over het algemeen moeten fabrikanten de vervuiling laag houden, zodat de stroom via de dynamo beperkt wordt. Dit vereist andere oplossingen vinden om apparatuur van stroom te voorzien. De MLI en Mac Plus - samen met de CombiMaster omvormer / acculader - stellen ons in staat om toepassingen te maken met hulpstroom zonder de dynamo aan te zetten, en snel te laden als er gelegenheid is.

Is de markt de afgelopen jaren veranderd door de komst van nieuwe en opkomende technologieën?

Wij ontvangen steeds meer aanvragen voor Lithium Ion accu’s, plus de vraag naar producten met een laag gewicht en hoogspanningsoplossingen. We moeten nu echt elk project berekenen en de prestatie / gewicht / prijsverhouding maximaliseren.

Heeft u duurzaamheidsdoelen voor de toekomst gesteld? Wat zijn de 'groene' producttrends?

MVS is gecertificeerd volgens ISO14001 en één van onze doelen is om in 2025 een CO2-voetafdruk van 0 % binnen onze organisatie te hebben. Dat is erg spannend en belangrijk voor ons.

***

NOOTMastervolt's wereldwijde netwerk van distributiepartners speelt een cruciale rol bij het leveren van uitzonderlijke service en ondersteuning aan klanten waar ook ter wereld: Mastervolt zou het niet zonder hen kunnen doen!