close

close
Home / Nieuws / CO2-neutraal werken dankzij schone energie van Mastervolt

CO2-neutraal werken dankzij schone energie van Mastervolt

Mastervolt is - samen met onze Britse distributeur Fischer Panda - betrokken bij een spannend project voor het ontwerpen, leveren en installeren van een hulpvoedingssysteem aan boord van een nieuwe vloot emissievrije EV-bestelwagens. Deze bestelwagens opereerden eerst voornamelijk in Londen, maar worden binnenkort ook ingezet in andere Britse steden en vervuilingsgebieden. 

Dit nieuwe elektrisch wagenpark is gekocht door schoonmaakbedrijf Spotless Mobile om hun toch al prominente marktpositie in de service, valet en beheer van de autodeel- en verhuurmarkt te versterken door ook een echte emissievrije service aan te bieden aan de snelgroeiende EV-sector.

Elke nieuwe EV-bestelwagen wordt uitgerust met een emissievrij 230 V-voedingssysteem, dat ervoor zorgt dat hogedrukreinigers, stofzuigers en reinigingsapparatuur de hele werkdag functioneren. Na een zorgvuldige evaluatie van de stroombehoefte van hun conventionele dieselvoertuigen, die de dynamo  gebruiken om een ​​omvormer van stroom te voorzien, gecombineerd met het werkschema van de werknemers, werd een geïntegreerd Mastervolt-stroomsysteem ontwikkeld. Het systeem is gebaseerd op de beproefde MLI Ultra accubank, een CombiMaster omvormer/lader, een DC Distribution verdeling en het gebruiksvriendelijk MasterView Easy touchscreen, die de gebruiker op de hoogte houdt van het beschikbare vermogen en de resterende tijd voordat opnieuw geladen moet worden.

Het Mastervolt systeem is zo ontworpen dat het geen invloed heeft op de actieradius van het voertuig (of zelfs op de fabrieksgarantie), en wordt geladen via een onopvallende waterdichte 230 V-ingang die in de gril is gemonteerd, dichtbij de standaard EV-laadpoort, zodat die 's nachts tegelijk met het voertuig kan worden geladen via de aangepaste laadkabelset.

Gewicht, ruimte en betrouwbaarheid waren de belangrijkste punten waarop Mastervolt en Fischer Panda het contract voor ontwerp, levering en montage van het systeem binnenhaalden. Een echt tastbaar voordeel is dat dit voertuig - zelfs met een 230 V-stroomvoorziening aan boord - nog steeds binnen de lage-emissiezones van Londen kan werken zonder congestieheffingen.

Commentaar van Tim Morris, Direkteur Spotless Mobile:

"Na een uitgebreide zoektocht naar dé stroomoplossing voor onze EV-bestelwagens en slechte ervaringen in het verleden, koos Spotless Mobile voor Fischer Panda UK en Mastervolt om onze stroomoplossing te creëren. Vanaf de ontwerpfase, waarin onze behoeften werden beschreven, tot aan de installatie waren wij erg onder de indruk, en het conceptsysteem heeft onze verwachtingen overtroffen. We rollen de oplossing nu uit naar alle nieuwe elektrische bestelwagens, wat betekent dat Spotless Mobile volledig CO2-neutraal wordt. Dat is een enorm voordeel voor onze Car Club-klanten, aangezien hun voertuigen zich meestal in steden met congestieheffingen bevinden."