close

close
Home / Nieuws / De nieuwe ChargeMaster Plus 24/110-2

De nieuwe ChargeMaster Plus 24/110-2

De kleinste maar krachtige acculader van Mastervolt ooit

Met een toename van 10 % in maximale laadstroom levert de ChargeMaster Plus 24/110-2  het meeste laadvermogen per kubieke decimeter van alle Mastervolt acculaders levert. Bovendien maakt een gewichtsvermindering van 21 % en een kleinere footprint deze lader de kleinste en meest compacte in het Mastervolt acculader assortiment

All-in-one voor sneller en veiliger laden

De ChargeMaster Plus 24/110-2 maakt deel uit van een familie Mastervolt-laders die meerdere functies in één apparaat integreert. De lader vermindert de complexiteit en kosten van installaties met meerdere accu's door alle extra componenten in één sterk gebouwde kast op te nemen. Ontworpen voor veelzijdigheid, laadt het vrijwel elke combinatie van twee batterijen op een snelle en veilige manier op en werkt het overal ter wereld.

Andere unieke kenmerken zijn:

  • Revival mode: laadt zelfs volledig ontladen accu’s probleemloos.
  • Multi Voltage: 12 V startaccu laden in een 24 V systeem zonder extra accessoires.
  • Priority Charge: sneller laden doordat het beschikbare vermogen toegewezen wordt aan de leegste accu.

Krachtige communicatie dankzij CZone integratie

In moderne toepassingen werken alle elektrische componenten samen. De op CAN gebaseerde MasterBus stelt de ChargeMaster Plus in staat om te communiceren met displays, shunts en stroomsystemen inclusief communicatiestandaarden zoals CZone®, NMEA 2000 en CANopen (via optionele interfaces). Dit brede scala aan communicatie-interfaces maakt de ChargeMaster Plus bij uitstek geschikt voor systeemintegratie. Daarnaast kan de ChargeMaster Plus functioneren als stroomvoorziening voor gevoelige communicatieapparatuur, of tijdens de bouwfase van een boot.

Wereldwijd laden

De ChargeMaster Plus kan overweg met alle mogelijke netspanningen en frequenties wereldwijd. De acculader is bestand tegen hoge temperaturen en flinke  spanningsschommelingen. Dat maakt deze acculader uitermate geschikt voor de meest barre, maritieme of mobiele omstandigheden.

Toepassingen

De ChargeMaster Plus 24/110-2 zal ideaal zijn voor jachten en campers die net dat beetje extra eisen van de ingebouwde oplaadfaciliteiten. Dit is handig op plaatsen waar de stroomtoevoer onregelmatig en onbetrouwbaar is. De elektronica is gebouwd om te werken in ruwe omgevingen, een handelsmerk van Mastervolt's productassortiment, en voldoet volledig aan alle belangrijke certificeringsinstanties zoals CE, ABYC, UL, SAE, CEC/DOE en RCM/C-Tick certificering.
Gebouwd volgens Mastervolt's veeleisende normen voor robuuste betrouwbaarheid, vereenvoudigt de ChargeMaster Plus alles-in-één oplossing oplaadsystemen met meerdere accu's, biedt sneller en veiliger opladen voor alle chemies en met alles in één kast, biedt het de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Kenmerken

  • Multifunctionele acculader met twee uitgangen, DC-DC converter, stroombegrenzer en ingebouwd spanningsafhankelijk relais (VSR).
  • Laadt Lithium Ion, Gel, AGM en grote of kleine accusets met één enkele acculader.
  • Ruime specificaties: biedt 20 % meer vermogen bij 14,4 V en 80 % laadvermogen bij 60 °C.
  • SafeCharge: herkent de laadstatus van uw accu’s en verlengt zo de levensduur.
  • Flexibel en veelzijdig: 80-275 V AC en 35-70 Hz.
  • Compact, eenvoudig aan te sluiten en snel te installeren.