close

close
Home / Nieuws / De nieuwe MLI ULTRA 1250 accu voegt zich bij het LITHIUM ION assortiment van Mastervolt

De nieuwe MLI ULTRA 1250 accu voegt zich bij het LITHIUM ION assortiment van Mastervolt

 • Ideaal voor toepassingen waar lange levensduur, lichtgewicht, snel laden en compactheid van belang zijn.
 • Biedt een alternatieve groene energiebron.
 • Uitgerust met een geïntegreerd Battery Management System.


Mastervolt, onderdeel van Advanced Systems Group (ASG) by Brunswick, is verheugd om de komst van de nieuwe MLI Ultra 1250 aan te kondigen, de nieuwste toevoeging aan hun Lithium Ion accu-assortiment.

De MLI Ultra 1250, verkrijgbaar in zowel 12 V als 24 V modellen, is de meest compacte accu in het Mastervolt assortiment en is ideaal voor zowel maritieme als mobiele toepassingen. Dit is te danken aan de hoge energiedichtheid in de accucellen, die samen tot 70% ruimte en gewicht besparen vergeleken met traditionele loodzuuraccu's. Met een gewicht van slechts 15 kg en afmetingen van 330 x 173 x 210 mm biedt de MLI Ultra 1250 een aanzienlijk voordeel voor vaartuigen en voertuigen waar de ruimte beperkt is. De accu is ontworpen als een directe vervanging voor de Groep 31 en Groep 49 (85-90 Ah) batterijen.

De MLI Ultra 1250 heeft een realistische levensduur van meer dan 3500 cycli bij een indrukwekkende ontladingsdiepte (DOD) van 80 %. Deze diepe cycli betekenen vijf keer meer energieopslag dan loodzuuraccu's dankzij kenmerken zoals een uitzonderlijk hoog rendement, de vrijwel volledige afwezigheid van zelfontlading en de minimale opbouw van het beruchte 'geheugeneffect'. Net als de hele MLI Ultra-serie kan de MLI Ultra 1250 binnen 60 minuten worden opgeladen.


Zelf balancerend algoritme & compatibiliteit

De MLI Ultra 1250 accu is uitgerust met een geavanceerd Mastervolt Battery Management System (BMS) dat zorgt voor optimaal gebruik van elke afzonderlijke cel. Dit zelflerende balanceringsalgoritme voorspelt het gedrag van elke individuele accu cel en balanceert proactief, wat resulteert in een snellere en efficiëntere laadcyclus. Het zelflerende systeem elimineert onnodige stress op de cellen, wat bij draagt aan een nog langere levensduur van de accucyclus.

Zoals u van Mastervolt mag verwachten, is de MLI Ultra 1250 voorzien van MasterBus-, CZone- en NMEA2000-compatibele communicatie. Dit zorgt voor een breed scala aan monitoring- en systeemintegratiemogelijkheden, terwijl de levensduur van de accu's wordt gemaximaliseerd.


Prestaties bij alle weersomstandigheden

De MLI-serie levert ultieme Lithium Ion prestaties, zelfs onder de zwaarste omstandigheden, zoals hoge laad- en ontlaadstromen, natte omgevingen en mechanische schokken of trillingen. Bovendien is de MLI Ultra 1250 voorzien van een geïntegreerd thermisch heat-pad en een geavanceerde lage-temperatuurregeling om maximale laadprestaties bij vriestemperaturen te garanderen. In koude weersomstandigheden wordt het verwarmingskussen gevoed door de aangesloten lader, zodat de temperatuur van de batterijcellen boven het vriespunt blijft. Dit garandeert het snelst mogelijke opladen en een volledig vermogen, zelfs op de koudste dagen.


Geïntegreerde batterijschakelaar

De geïntegreerde accuveiligheidsschakelaar ontkoppelt de accucellen in geval van abnormaliteiten. Dit is gebaseerd op slimme algoritmen die alle details van de accutoestand analyseren, zoals laadstroom, temperatuur, cel gegevens en meer. Waar andere geïntegreerde schakelaars stroombeperkingen hebben, blijft de MLI Ultra 1250 continu energie leveren tot 200 Ampère.


Plug en play configuratie

Het installeren van een Lithium Ion batterij is nog nooit zo eenvoudig geweest. Sluit de MLI Ultra 1250 aan op elke ondersteunde Mastervolt lader, sluit de communicatiekabel aan en de accu zal automatisch de lader volledig configureren op de accu. Dit zorgt voor een soepele en zorgeloze laadervaring zonder dat er configuratietools nodig zijn. Bovendien kan de MLI Ultra 1250 parallel worden aangesloten als onderdeel van een grote accubank.


Kenmerken van de Mastervolt MLI Ultra 1250

 • Ultieme prestaties, heavy duty Lithium Ion accu's.
 • BMS en LiFePO4-chemie volgens de hoogste veiligheidsnormen.
 • Drop-in vervanging voor maat Groep 31 en Groep 49 (85-90 Ah) accu's
 • Meer dan drie keer langere levensduur dan traditionele batterijen.
 • Bespaart tot 70 % aan ruimte en gewicht.
 • Hoge laad-/ontlaadsnelheid tot 2 C.
 • Snelladen binnen 60 minuten.
 • Serieschakeling tot 48 V mogelijk.
 • Geïntegreerde batterijthermische controle
 • Geïntegreerde accuschakelaar en accubewaking (spanning, stroom, laadstatus, resterende tijd).
 • MasterBus communicatie met elke Mastervolt acculader of Smart Remote.
 • CZone en NMEA2000 compatibel.
 • Volledig waterdicht.
 • Ontworpen volgens UN38.3.
 • CE, E-Mark, FCC en in overeenstemming met RVIA normen (in afwachting).