close

close
Home / Nieuws / Mastervolt & de beroemde natuurfotograaf Paul Nicklen mede-oprichter van SeaLegacy

Mastervolt & de beroemde natuurfotograaf Paul Nicklen mede-oprichter van SeaLegacy

Mastervolt is er trots op om de beroemde fotograaf en natuurbeschermer Paul Nicklen, mede-oprichter van de SeaLegacy, te kunnen ondersteunen op zijn missie om gezonde en overvloedige oceanen voor ons en de planeet te creëren door de kracht van media en story telling te gebruiken.

Paul leidt baanbrekende fotografische expedities naar de verste uithoeken van de oceanen en SeaLegacy gebruikt deze krachtige media om miljoenen mensen te inspireren om nu te handelen en het tij te helpen keren voor de gezondheid van alle oceanen in de wereld.

Paul nam contact op met Mastervolt om het schip en de camper van SeaLegacy uit te rusten met systemen aan boord die de expedities aankunnen. Met jarenlange ervaring in extreme, off-grid situaties, met name in het maritieme milieu, en met een focus op groene oplossingen, is Mastervolt verheugd om hierbij betrokken te zijn.

We spraken Paul terwijl hij op locatie was in de Bahama's om te horen hoe de nieuwe Mastervolt-systemen presteren...

Wat doet u precies waarvoor u stroom van Mastervolt elektronica nodig heeft?
De grootste uitdaging die ik als filmmaker, fotograaf en natuurbeschermer heb, is het vinden van de juiste middelen om mezelf, al mijn uitrusting en een hele crew naar de afgelegen locaties te krijgen. De SeaLegacy 1 is een ultramoderne catamaran en we staan ​​nu aan het roer van een autonoom knooppunt voor het creëren en distribueren van content, eindelijk klaar om te patrouilleren in de frontlinies van het vertellen van verhalen over natuurbehoud. De catamaran heeft een geïntegreerd mediacentrum dat ons in staat stelt om verhalen over natuurbehoud te verspreiden onder ons publiek, als we voor anker liggen. We gebruiken vaak ultramoderne iMacs, meerdere enorme harde schijven en laders voor onze verzameling drone- en camerabatterijen boven op de dagelijkse behoeften van bemanning en navigatie.


Om aan al deze eisen te voldoen terwijl we offshore wonen, is samenwerken met een serieuze energieleverancier.


Deze samenwerking vonden we bij Mastervolt, die begon in november 2020 - de SeaLegacy 1 werd voor onze inaugurele expeditie naar de Bahama's omgebouwd met 4x MLI 24/5500 accu's en een bijbehorend oplaad- en bewakingssysteem.

Waarom is Mastervolt de beste oplossing voor u?
Het lage CO2 verbruik van zoveel apparatuur van de zonne-energie die is opgeslagen in onze reeks van 24 volt lithium accu’s, sluit perfect aan bij onze prioriteiten. In tegenstelling tot loodzuuraccu's, kunnen ze bijna leeg zijn voordat ze zeer snel weer voor honderd procent worden opgeladen, wat ons het grootst mogelijke venster geeft om binnen te werken. Lithium-ion accu’s kunnen ook worden gerecycled, wat onze beslissing heeft versterkt.

Bekijk hier de installatie aan boord van de SeaLegacy


Hoe zijn de Mastervolt accu's en ondersteunende apparatuur geschikt voor de extreme omgevingen waarin je fotografeert?
We werken op zeer afgelegen locaties en hebben elke dag veel stroom nodig. De hele tijd een generator laten draaien is geen optie omdat het vies en lawaaierig is en de dieren in het wild kan afschrikken die we daar fotograferen en filmen. Mijn doel, en dat van SeaLegacy, is om de verhalen van de ongelooflijk kwetsbare ecosystemen van onze oceaan te vertellen zonder ze daarbij te beschadigen, en Mastervolt stelt ons in staat om precies dat te doen.


Houd de social media kanalen van Mastervolt in de gaten voor verdere updates en de spannende avonturen van Paul.