close

close
Home / Nieuws / Mastervolt steunt lokale goede doelen, zoals de Amsterdamse Dierenambulance

Mastervolt steunt lokale goede doelen, zoals de Amsterdamse Dierenambulance

Het hoofdkantoor van Mastervolt is gevestigd in Nederland en wij zien het als een deel van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om lokale goede doelen te ondersteunen. De Amsterdamse Dierenambulance is zo'n project. Deze liefdadigheidsinstelling bestaat al 42 jaar en is voornamelijk afhankelijk van vrijwilligers.

Het team heeft gedurende het jaar genoeg te doen. In 2019:

  • reed het team naar meer dan 11.000 locaties om een ​​dier in nood te helpen.
  • werden 103 verschillende soorten dieren vervoerd.
  • ontving de centrale meer dan 46.000 telefoontjes.
             

De dieren variëren van honden, katten en konijnen tot veel verschillende soorten vogels en slangen, spinnen, vossen en vele anderen. Dit betekent enorm veel werk voor de 135 vrijwilligers en 13 medewerkers. Om op alle hulpvragen te reageren en de dieren te behandelen, beschikt de Dierenambulance over zes ambulances en twee kleine boten.

Mastervolt heeft in 2016 toegezegd de benodigde elektronica voor de ambulances en de behandelapparatuur te leveren. Als gevolg hiervan rijden drie ambulances door Amsterdam met gesponsorde Mastervolt-producten.

De ambulances zijn moderne Mercedes Sprinter-bestelwagens uitgerust met de schoonste (Euro 6) motoren. In de ambulance is er veel apparatuur om de dieren te helpen, waaronder EHBO-koffers, een brancard, zuurstof, gereedschap, een ladder, water en vele schoonmaakmiddelen, een broedmachine, netten en stokken om katten en honden te vangen en nog veel meer.

              

   

                  

                  

De laatste ambulances zijn allemaal voorzien van airconditioning achterin het busje waar de dieren verblijven, en soms ook hun eigenaren. Eén van de uitdagingen is dat het in de zomer te warm wordt. Door dit gedeelte van het busje te koelen, kan het team efficiënter werken en hebben de dieren een betere overlevingskans, plus een comfortabeler vervoer.


De airco-unit naast de accu's onder de bijrijdersstoel,
het past allemaal net...

           

De airconditioning wordt gevoed door een extra Mastervolt accubank (2 x 70 Ah Mastervolt AGM’s in parallel) en geladen met een 25 Amps ChargeMaster, die wordt aangesloten op netspanning wanneer de ambulance in de garage staat.

Bert Jansen van de Dierenambulance in Amsterdam zegt; “Zonder Mastervolt hadden wij de AC-units niet kunnen voeden. Door deze apparatuur kunnen wij de zieke en gewonde dieren beter helpen en vervoeren. Dankzij bedrijven als Mastervolt kunnen we ons kostbare werk voortzetten en verbeteren. Het is geweldig om te zien dat een lokaal gevestigd bedrijf een vrijwilligersorganisatie in Amsterdam helpt.”

Mastervolt is trots om als gewaardeerde sponsor op de nieuwste dierenambulance te staan.

                      

Meer informatie over deze belangeloze organisatie en hun grenzeloze inzet is te vinden op de site.