close

close
Home / Nieuws / Mastervolt steunt bijzonder hulpinitiatief

Mastervolt steunt bijzonder hulpinitiatief

"Global Fire Fighters Germany" (GFFG) is een particulier initiatief van de brandbeveiligingstechnici en vrijwillige brandweermannen Jürgen Sprengel en Harald Schillegger uit Dortmund (Duitsland). Dit unieke hulpproject vindt plaats in het kader van een wereldwijde projectreis met een expeditievoertuig op vier wielen. Als bedrijf dat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, ondersteunt Mastervolt dit bijzondere initiatief met diverse elektrische componenten en technische ondersteuning.

Voertuig voor eerste hulp in noodgevallen

Het projectvoertuig is uitgerust met brandbestrijdings-, reddings- en medische-noodhulpapparatuur om efficiënte eerste hulp te verlenen. Het voertuig zal het projectteam onderweg niet alleen onderdak bieden, maar zal ook worden gebruikt voor eerste hulp in noodgevallen, bijvoorbeeld bij verkeersongevallen of medische spoedgevallen in dunbevolkte gebieden met een ontoereikende brandweer- of reddingsinfrastructuur. Het projectvoertuig is zodanig uitgerust dat het team enkele weken zelfvoorzienend ver weg van de bewoonde wereld kan verblijven. Dankzij de grote tanks heeft het voertuig een actieradius van meer dan 2.000 kilometer.

Extreme omstandigheden

Mastervolt ondersteunt GFFG met een ChargeMaster 12/70-3-acculader (werkbereik 90–260 volt), een Mac 24/12 V DC-DC omvormer en een EasyCharge 10 ampère 24 V acculader voor de accu's van de vrachtwagen. Dankzij de ChargeMaster kunnen de accu's voor het verblijf in de projecttruck onderweg in elk land worden opgeladen. Daarom is de ChargeMaster essentieel voor een veilige en succesvolle uitvoering. De projectreis vindt plaats onder extreme omstandigheden (bv. talloze kuilen, duizenden kilometers over zeer hobbelige, vuile wegen, verzengende hitte en ijzige kou). De hoogwaardige Mastervolt-componenten voldoen perfect aan de hoge eisen van het project en zijn een garantie voor de veiligheid van het projectteam.

         

Pan-Amerikaanse snelweg

De projectroute volgt grofweg de loop van de Pan-Amerikaanse snelweg, van Alaska naar Tierra del Fuego. De vrachtwagen wordt daarna verscheept naar Zuidoost-Azië, waar Laos, Myanmar en Cambodja worden aangedaan. Vervolgens keert de wagen via Centraal-Azië terug naar Europa. Tijdens de twee jaar durende projectreis richt GFFG zich op brandveiligheidstrainingsprogramma's in opkomende en ontwikkelingslanden, en op actieve netwerken tussen brandweerkorpsen in donorlanden en behoeftige landen om hulp met betrekking tot de uitrusting op te zetten. Het doel is om de abominabele situatie van de zeer gemotiveerde, maar vaak onvoldoende uitgeruste brandweerkorpsen in de arme landen langs de projectroute duurzaam te verbeteren. Daarnaast zal GFFG het systeem van vrijwillige brandweerkorpsen volgens het Duitse model bevorderen en op een actieve manier advies verlenen voor de ombouw van oude civiele of militaire voertuigen tot geïmproviseerde brandweervoertuigen. GFFG bevordert ook internationale brandweerkameraadschap en vreedzame samenwerking tussen landen en zet zich in voor de beginselen van de Verenigde Naties en handelt politiek neutraal en onafhankelijk.