close

close
Home / Nieuws / Nieuwe krachtige, slimme laadopties van Mastervolt

Nieuwe krachtige, slimme laadopties van Mastervolt

Mastervolt, onderdeel Advanced Systems Group (ASG) by Brunswick, is verheugd met de komst van vier nieuwe ChargeMaster Plus modellen de 12/35-3, 12/50-3, 24-20-3 en de 24/30-3. Deze modellen hebben 3 uitgangen die de maximale stroom kunnen leveren voor snelladen, en de beschikbare pre-float op alle uitgangen elimineert het risico van overladen (elke uitgang kan afzonderlijk in pre-float gaan, wat betekent dat er geen spanning meer wordt afgegeven wanneer dat niet nodig is), waardoor de volledige laadstroom beschikbaar blijft voor de andere uitgangen. De nieuwste toevoegingen aan de ChargeMaster Plus-familie zijn stiller, kleiner en lichter dan eerdere ontwerpen, en kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd op plaatsen waar de ruimte beperkt is. Deze modellen zijn perfect bruikbaar als een plug-and-play standalone acculader of als onderdeel van een groter systeem.

Alles-in-één voor sneller en veiliger laden

Deze nieuwe ChargeMaster Plus-modellen maken deel uit van een familie Mastervolt laders die meerdere functies in één apparaat integreert. De laders verminderen de complexiteit en kosten van installaties met meerdere accu's door alle extra componenten, inclusief extra laders, laadstroomverdelers en VSR (voltage sensing relay), in één sterk gebouwde kast onder te brengen. De laders hebben ook een ingebouwde prioriteitslader, die de beschikbare stroom naar de accu met de laagste spanning leidt, voor sneller laden, en een revival-modus om accu's automatisch te doen herleven als ze ooit volledig leeg zouden raken.

De ChargeMaster Plus serie maakt gebruik van het Mastervolt automatische 3-Step+ laadalgoritme en wordt geleverd met voorgedefinieerde laadprofielen voor alle veelgebruikte accutypes, inclusief lithium-ion, maar heeft ook de flexibiliteit voor eigen, door de gebruiker te definiëren profielen. De ChargeMaster Plus is gebouwd volgens Mastervolt's strenge normen voor robuuste betrouwbaarheid. De alles-in-één oplossing vereenvoudigt laadsystemen met meerdere accu's, biedt sneller en veiliger laden voor een uitstekende prijs.

Krachtige communicatie met integratie

In moderne toepassingen werken alle elektrische componenten samen. Alle ChargeMaster Plus-modellen hebben de toevoeging van een systeemprotocol dat de lader in staat stelt te communiceren met displays, shunts en voedingssystemen, inclusief communicatiestandaarden zoals CZone® en NMEA 2000, zonder dat er extra interfaces nodig zijn. Deze brede communicatiefunctionaliteit maakt elke ChargeMaster Plus bij uitstek geschikt voor bredere systeemintegratie.

Wereldwijd laden

Zoals alle Mastervolt producten is ook de ChargeMaster Plus serie ontworpen met het oog op veelzijdigheid. De laders werken met lokale spanningen en frequenties waar ook ter wereld. Mastervolt ontwerpt al haar systemen zodanig dat ze eenvoudig te installeren en te bedienen zijn. Dit is duidelijk te zien in de ChargeMaster Plus, die op een intuïtieve manier de laadfase van alle uitgangen weergeeft. De aansluitingen zijn robuust en ergonomisch, waardoor een snelle installatie mogelijk is.

Toepassingen

De ChargeMaster Plus serie is ideaal voor zeewaardige jachten en campers die net dat beetje extra vragen van de laadfaciliteiten aan boord. Naast het feit dat de lader alle globale netspanningen aankan, is deze ook bestand tegen grote spanningspieken en hoge temperaturen. Dit is nuttig op plaatsen waar de stroomvoorziening onregelmatig en onbetrouwbaar is, en helpt gevoelige apparatuur te beschermen die tijdens het laden op het gelijkstroomsysteem kan zijn aangesloten. De elektronica is ontworpen om te functioneren in zware omstandigheden, een handelsmerk van Mastervolt, en voldoet volledig aan de eisen van alle belangrijke certificeringsinstanties.

Een ChargeMaster Plus systeem

De nieuwe vier modellen kunnen worden gebruikt met alle soorten accu's (lithium-ion, gel en AGM). Een goede optie is de nieuwe MLI Ultra 1250, deze gebruiksvriendelijke 1250 Wh LiFePO4 lithium accu is net als de ChargeMaster Plus verkrijgbaar in een 12 V en 24 V model. Deze combinatie levert een groot vermogen uit een zeer klein systeem, en de nieuwe ChargeMaster Plus modellen zijn in staat om de Lithium accu snel op te laden wanneer deze is aangesloten op een 230 V stroombron. De tijd die nodig is om de MLI Ultra 1250 12 V op te laden van 20 % DoD (ontladingsdiepte) tot 100 % met behulp van de ChargeMaster Plus 12/50 zou bijvoorbeeld ongeveer 1,5 uur bedragen. Met de optie 24 V kan de MLI Ultra 1250 24 V met behulp van de ChargeMaster Plus 24/30 in slechts 1 tot 1,5 uur worden opgeladen van 20 % DoD tot 100 %.

Upgraden naar de ChargeMaster Plus

De ChargeMaster Plus serie is perfect geschikt voor drop-in vervanging van een vorige generatie ChargeMaster. Montageposities kunnen worden hergebruikt, en er hoeft niet te worden geboord bij het verwisselen van de montagebeugel.