close

close
Home / Nieuws / Zeg hallo tegen de Interceptor

Zeg hallo tegen de Interceptor

Het antwoord van de Ocean Cleanup om te voorkomen dat plastic afval van de rivieren de oceanen binnendringt.

Mastervolt is trots op haar deelname in het project dat het voedingssysteem voor de Interceptor levert, dit in samenwerking met onze Nederlandse partner eL-Tec Elektrotechnologie - die verantwoordelijk is voor de elektrische installatie. Dankzij de robuuste producten van Mastervolt die zijn gebouwd om te presteren in veeleisende omstandigheden en onze ervaring met het ontwerpen van unieke elektrische systemen, kan de 100 % door zonne-energie gevoede Interceptor zelfstandig het plastic verwijderen en werken in 's werelds meest vervuilende rivieren.

polluting rivers    Foto: The Ocean Cleanup.

Met de Interceptor wil The Ocean Cleanup voor het einde van 2025 de 1000 meest vervuilende rivieren, verantwoordelijk voor ongeveer 80 % van de plasticvervuiling in de oceaan, aanpakken. Deze ambitieuze doelstelling vereist een eersteklas solar en elektrisch opslag- en conversiesysteem. Mastervolt levert het energiesysteem voor de Interceptor. Twaalf 1500 Ah 2 Volt accu’s, een Mass Sine Ultra sinusomvormer en vier Solar ChargeMasters voeden het 100 % autonome zonne-energiesysteem. De MasterShunt, DC Distribution en MasterBus ModBus Interface maken bewaking op afstand en communicatie via internet mogelijk.

interceptor installatie   Foto: El-Tec Elektrotechnologie, Nederland.

De Interceptor is milieuvriendelijk met ingebouwde Lithium Ion accu’s, die dag en nacht kunnen werken zonder geluid of uitlaatgassen. Het systeem is verankerd aan de rivierbedding en gebruikt de natuurlijke stroming van de rivier om het plastic op te vangen. Voor een 24/7 autonome werking is het van essentieel belang dat de aangedreven elektronica altijd functioneert. Een op internet aangesloten boordcomputer bewaakt de systeemprestaties, het energieverbruik en de staat van componenten.

Mastervolt en eL Tec Elektrotechnologie hebben dezelfde ecologische en duurzame doelstellingen als The Ocean Cleanup en zijn trots op hun betrokkenheid bij dit project, dat echt een verschil zal maken in onze oceanen. De Interceptor is de eerste schaalbare oplossing die plasticvervuiling door rivieren kan onderscheppen, en kan wereldwijd worden ingezet. Het systeem is in staat om 50.000 kg afval per dag te verwijderen - en zelfs 100.000 kg per dag als de omstandigheden optimaal zijn! Er zijn nu vier Interceptors gebouwd; twee systemen zijn al operationeel in Azië, terwijl de derde is bestemd voor gebruik in Vietnam en een vierde voor de Dominicaanse Republiek.

dom repb     Foto: The Ocean Cleanup.

Leer meer over het Interceptor-project hier.

Of bekijk het werkingsprincipe van de Interceptor in deze film.

Bekijk hier hoe u The Ocean Cleanup tot een echt succesverhaal kunt maken!