close

close
Home / Referenties / Da Vinci kiest bewust voor Mastervolt & CZone

Da Vinci kiest bewust voor Mastervolt & CZone

Bekijk systeemtekening

Da Vinci Yachts uit het Friese Heeg, bouwt al sinds 2001 zeer opvallende en semi-klassieke schepen. Recentelijk is het bedrijf overgenomen en deze overname heeft het bedrijf een nieuwe impuls gegeven. Ook de schepen van Da Vinci hebben een facelift gekregen en zijn in het bijzonder qua afmetingen en comfort positief veranderd. Da Vinci Yachts heeft er bovendien voor gekozen haar schepen voortaan uit te rusten met een Mastervolt en CZone® systeem. De wensen van Da Vinci’s opdrachtgevers en de veranderende marktomstandigheden zijn daarbij leidend geweest.

Da Vinci Mastervolt System

Handig: voor te programmeren modi

Wat aanspreekt in het Mastervolt en CZone systeem is de mogelijkheid om allerlei handelingen voor te programmeren. Dat zorgt ervoor dat je met één aanraking van het scherm een serie activiteiten in of juist buiten werking stelt. De booteigenaar krijgt op deze manier een intelligent systeem dat hij of zij geheel naar eigen hand kan zetten, en naar eigen behoefte kan inrichten.

Da Vinci Mastervolt System

De wereldwijde service die Mastervolt kan leveren vond de Nederlandse jachtbouwer ook belangrijk. Recentelijk is het nieuwste model van Da Vinci genomineerd voor Hiswa Motorboot van het Jaar 2017. Dit geeft het bedrijf een extra lift en is voor Erik van Veen een bevestiging, dat hij de juiste keuzes heeft gemaakt.

Energieverbruik

Systeemkeuze

Accu’s: 2x AGM 12/225 gebruikersaccu en 1x AGM 12/130 startaccu

Het AC en DC verbruik van dit schip vereist een accuvermogen van 5,5 kWh om een dag autonoom te zijn, zonder bij te laden. Dit komt overeen met een accucapaciteit van 450 Ah (2 x 12/225 Ah in parallel). AGM accu’s kunnen door hun constructie zeer snel ontladen worden en zijn dus uitermate geschikt voor systemen waarbij hoge stromen nodig zijn (zoals het starten van motoren). Deze accu’s zijn geheel onderhoudsvrij en gassen niet bij normaal gebruik. Omdat afzuiging niet nodig is, kunt u ze overal monteren.

Acculader/omvormer: Mass Combi 12/2200-100

AGM accu’s mogen met maximaal 25 % van de geïnstalleerde accucapaciteit geladen worden. De Mass Combi 12/2200-100 beschikt over een acculader van 100 A die uitermate geschikt is voor het efficiënt en veilig laden van deze AGM accubank. Naast een acculader beschikt de Combi ook over een omvormer met een vermogen van 2200 W en dat in één enkele behuizing. Dit ruime vermogen zorgt voor een zorgeloze energie voorziening aan boord.

Besturen en monitoren: CZone en MasterBus

CZone digitale besturing en monitoring (in combinatie met een MasterBus netwerk) vereenvoudigt de installatie van elektrische systemen. Dit netwerk vervangt complexe bekabeling, schakel panelen en voegt deze samen met slimme en robuuste interfaces en een NMEA 2000 netwerkkabel. Daarnaast biedt CZone geavanceerde oplossingen voor complexe besturings- en monitoringskwesties van hedendaagse boordsystemen.

Overige systeemcomponenten

Mastervolt

CZone

Systeemtekening