close

close
Home / Referenties / Inspectievoertuig voor afwatering: stil en emissievrij

Inspectievoertuig voor afwatering: stil en emissievrij

Bekijk systeemtekening

Nieuwe milieuwetten - zoals meer ecologische oplossingen voor waterinspectiesystemen - veranderen de markt voor mobiele laboratoria. Ondanks de hoge stroomvraag van mobiele laboratoria voor rioolinspecties moeten ze desondanks volkomen stil en emissievrij werken. Hier komt Power Products in beeld met de oplossing: een autonome stroombron die de gevoelige apparatuur en analyse-instrumenten aan boord beschermt.

Power Products Mobile Solutions Drain Inspection Vehicle

Voordelen

  • Functioneert meer dan tien uur zonder de motor te gebruiken voor het laden van de accu’s.
  • De lichtgewicht Mastervolt Lithium Ion accu’s zijn essentieel voor kleine voertuigen; er moet immers laadgewicht overblijven om twee personen te kunnen vervoeren.
  • Milieuvriendelijk door het ontbreken van een generator.
  • Een stille werking is cruciaal in omgevingen waar mensen wonen en werken, zoals het stadscentrum.
  • Het Blue Sea Systems veiligheidsrelais en Pro Installer T zekeringhouder garanderen veilige werkcondities voor het personeel in de buurt van water.

Reactie van de klant

“We hebben de uitgebreide systeemoplossing van Mastervolt, inclusief lichtgewicht Lithium Ion accu’s, ingezet om groener en milieuvriendelijker te worden. De nummer één prioriteit van Mastervolt is veiligheid, en dat sluit perfect aan bij deze toepassing, waar ons personeel de hele dag met water en elektriciteit werkt."

Iván Jordá, aftersales manager
Azimut Electronics, Spanje

Het systeem

Het elektrische systeem is op maat gemaakt om lang mee te gaan en om kostenefficiënt, dagelijks zijn werk te kunnen doen: riolen en afwateringssystemen onderzoeken onder soms barre omstandigheden. De betrouwbaarheid en het gewicht van de geïnstalleerde apparatuur is hierbij cruciaal. De compacte MLI Lithium Ion accu en de lichte, hoogfrequente Mass Combi Ultra zorgen ervoor dat er genoeg ruimte overblijft voor de benodigde inspectiecomponenten. De stroomvoorziening en het inspectiesysteem zijn emissievrij en bijzonder rendabel. De MLI 24/5000 kan drie keer meer ladingscycli aan dan conventionele accu’s, waardoor hij veel langer meegaat. Het hele systeem kan worden bediend vanuit één terminal zodat het laboratorium constant de juiste temperatuur en luchtvochtigheid heeft.

Systeemtekening

Power Products Mobile Solutions Systeemtekening Inspectievoertuig

Systeemcomponenten

De keuze van de ingenieurs

Het Blue Sea Systems veiligheidsrelais en de Pro Installer zekeringenhouder garanderen de veiligheid van uw Lithium Ion accu en het hele elektrische systeem. Ze beschermen niet alleen de accu tegen diepe ontladingen, maar ook uw investering en het voertuig. De Class T zekeringen zorgen ervoor dat het systeem en de bekabeling goed worden beschermd, zelfs met de extreem hoge piekstromen die een Lithium Ion accu kan leveren. Het veiligheidsrelais schakelt zichzelf op een betrouwbare manier uit, zelfs bij het ontkoppelen van hoge stroom.

Pro Installer T fuse holder