close

close
Home / Referenties / Mobiel kantoor en werkplaats: het hele jaar door stroom, voor alle gevoelige apparatuur

Mobiel kantoor en werkplaats: het hele jaar door stroom, voor alle gevoelige apparatuur

Bekijk systeemtekening

Dit voertuig combineert een mobiele werkplaats achterin met een kantoor voorin. Het vervoert gevoelige apparatuur en kostbaar gereedschap om vibraties en akoestische ruis te meten. Om het hele jaar door te kunnen functioneren, is het voertuig ook uitgerust met airconditioning en verwarming. In een dergelijke omgeving volstaat alleen het beste. Daarom is een systeem ontwikkeld dat is opgebouwd rondom twee Mastervolt Lithium Ion accu’s, de MLI 24/5000. Dit is de grootste accu in de serie en en deze voedt de Mass Combi Ultra acculader/omvormer combinatie. Een Alpha Pro laadregelaar zorgt dat de accu’s gecontroleerd worden geladen via de automotor.

Power Products Mobile Solutions Mobile Office and Workshop

Voordelen

  • Acht uur onafhankelijkheid zonder een draaiende motor.
  • Lichtgewicht.
  • Met de Alpha Pro laadregelaar verandert de tweede dynamo in een 3-traps acculader voor snel en veilig laden.
  • Bij het wegvallen van netstroom neemt de Mass Combi Ultra het binnen een minuut over, zodat alle AC-belasting ononderbroken door kan blijven gaan.
  • Compact lichtgewicht zekeringenblok, ideaal voor het aansluiten van 12 kleine 24 V-belastingen die geschikt zijn voor ATO/ATC zekeringen.
  • De DC Distribution 500 verdeelt kabels met een hogere (ANL) zekeringswaarde.
  • Met twee veiligheidsrelais en twee Class T zekeringen is het Lithium Ion systeem redundant; het systeem blijft functioneren als één accu uitgeschakeld is.

Reactie van de klant

“Samen met Mastervolt hebben we een slim systeem gebouwd op basis van de lichtgewicht Mastervolt Lithium Ion accu’s. We hebben meer capaciteit dan met reguliere loodzuuraccu’s en deze investering bespaart veel gewicht en ruimte. De combinatie van een tweede dynamo en de Alpha Pro laadregelaar betekent dat de accu’s extreem snel geladen worden doordat ze een hoge laadstroom aan kunnen. Dit is een geweldig systeem om zonder compromissen door te kunnen werken.”

Michael Steiner, CEO & eigenaar
Walter Bösenberg Fahrzeugeinrichtungen GmbH, Duitsland

Het systeem

Ruimte- en gewichtsbesparing zijn cruciaal voor dit soort voertuigen. Het elektrische systeem is ontworpen om autonoom, zonder netstroom, toch een continu hoog stroomverbruik te faciliteren. Apparaten zoals de airconditioning, de compressorkoeler en een extra verwarming kunnen 12 uur lang opereren dankzij twee krachtige Mastervolt Lithium Ion accu’s, die samen een totale capaciteit van 10 kWh hebben. Dit 24 V systeem is gekozen in plaats van 12 V vanwege het hoge stroomverbruik. Het hele systeem werkt perfect onder alle omstandigheden en blijft in staat stroom te leveren, zowel bij lage - als bij hoge omgevingstemperaturen.

Systeemtekening

Power Products Mobile Solutions Systeemtekening Mobiel kantoor en werkplaats

Systeemcomponenten

De keuze van de ingenieurs

Dit ST Blade Fuse Block (zekeringenblok) voor 12 circuits met negatieve busbar en beschermkap is klein, licht en compact. Het is geschikt voor twaalf 24 V belastingen en accepteert ST Blade zekeringen tot 30 A met een maximum van 100 A per blok. Door de handig te openen beschermkap zijn de zekeringen eenvoudig te benaderen én er is plaats voor twee reservezekeringen. Door de handige uitsparingen zijn de kleine Blue Sea System labels goed zichtbaar voor een snelle identificatie van de circuits.

ST Blade Fuse Block