close

close
Home / Referenties / Power Maxed Racing team truck wordt mobiel datacenter en werkplaats door Mastervolt systeem​​

Power Maxed Racing team truck wordt mobiel datacenter en werkplaats door Mastervolt systeem​​

Bekijk systeemtekening

Het in de UK gevestigde Power Maxed Racing-team wil het Britse Touring Car-kampioenschap winnen - de belangrijkste motorsportserie in het Verenigd Koninkrijk. Het team rijdt met twee auto's in het kampioenschap en ze moeten ervoor zorgen dat de coureurs bij elke start een perfecte auto hebben, wat veel werk betekent voor, tijdens en na elke race. De speciale racetruck biedt deze ondersteuning tijdens trainingen en de wedstrijd. Het belangrijkste aan boord is stroom, aangezien de truck fungeert als kantoor, communicatie- & datacenter en werkplaats tijdens evenementen.

PMR system Power Products Mobile Solutions

Mastervolt, onderdeel van Power Products Mobile Solutions, heeft samen met het team gewerkt aan de ontwikkeling en installatie van een​​complete stroomoplossing voor de racetruck. Het systeem geeft het team volledige autonomie, en de mogelijkheid van netonafhankelijke ondersteuning.

Systeemvereisten

De opdracht van Power Maxed Racing was simpel. Zorg dat de truck voldoende kracht heeft om meer dan 48 uur zelfstandig te werken, zodat het team zich - ongeacht de situatie - nooit zorgen hoeft te maken over stroomverlies voor vitale communicatie- of werkplaatsapparatuur. Bovendien wilde het team geen draaiende dieselmotor voor de stroomlevering, om de CO2-uitstoot te verminderen.

Power Products Mobile Solutions ontwierp een systeem met als middelpunt drie Lithium Ion accu’s, die het grootste deel van de stroom voor de racetruck leveren. De Mass Combi is een gecombineerde lader en omvormer, die de vereiste 230 V spanning levert en tegelijkertijd een efficiënte acculading biedt wanneer het voertuig op het net is aangesloten (via de Marinco aansluitset). Het hele systeem is met elkaar verbonden op het MasterBus-communicatieplatform, zodat alle informatie wordt doorgegeven naar een intuïtief bedieningspaneel met kleuren touchscreen voor eenvoudige bewaking.

PMR system Power Products Mobile Solutions

Commentaar van Si McNally, Marketing Manager bij Power Maxed Racing

“De impact van COVID-19 betekent dat wij in de toekomst niet terugkeren naar onze hoofdbasis tussen bepaalde rondes. En omdat de truck nu dagenlang als een afzonderlijke unit kan werken, geeft dit ons een enorm voordeel in vergelijking met de andere teams. Een truck waarmee we 'off the grid' kunnen werken, is voor het raceteam van onschatbare waarde. Onze racetruck fungeert als kantoor, werkplaats en vergaderruimte wanneer we niet op locatie zijn, en de mogelijkheid om nu volledig op afstand te werken, heeft enorme extra voordelen. "

PMR system Power Products Mobile Solutions

Voordelen van de race truck

  • Nul uitstoot bij het gebruik van gereedschap vanuit de truck.
  • De Lithium Ion accu’s zorgen voor een langdurige stroomvoorziening in de truck en verlichten de druk op de startaccu van de motor, die een enorme hoeveelheid startstroom levert, maar niet is ontworpen voor langdurig gebruik.
  • De mogelijkheid om onafhankelijk te werken als er geen stroombronnen beschikbaar zijn, geeft PMR een enorm logistiek voordeel ten opzichte van andere teams. Dit betekent dat we echt overal kunnen werken, zonder beperkingen.

PMR system Power Products Mobile Solutions

Systeemcomponenten

Power Products Mobile Solutions gebruikte een aantal producten en componenten uit het uitgebreide productportfolio, waaronder Mastervolt, Ancor, Marinco, Blue Sea Systems en BEP. De installatie combineert robuuste en in de industrie bewezen producten zoals omvormer/acculaders, accu’s, bewakingspanelen, bekabeling en distributiesystemen om de truck, alle boordgereedschap en communicatieapparatuur van stroom te voorzien. 

  • 3 x MLI Ultra 24/5500: Een grote lithium-ijzerfosfaat accu die lang meegaat en een superieur accumanagementsysteem (BMS) biedt. Dit systeem zorgt voor een optimaal gebruik van elke afzonderlijke cel, zelfs tijdens snel laden en ontladen, en heeft een geïntegreerde accubewaking met up-to-date informatie over de accustatus.
  • 2 x Mass Combi Pro 24/3500-100: Een krachtige 3-traps+ acculader die een maximale accuduur garandeert en tegelijkertijd twee accubanken kan laden, gecombineerd met een omvormer met hoog piekvermogen.
  • 1 x EasyView 5: Het bedienen en bewaken van een Mastervolt-systeem is simpel met dit kleurentouchscreen en het meertalige menu. De handige functionaliteit en het compacte formaat maken de EasyView ideaal voor voertuigen.
  • 2 x Mac Plus 24/24-30: De Mac Plus DC-DC lader bewaakt de gebruikersaccu en compenseert het spanningsverlies.
  • Ancor bedrading en kabels: Duurzaam en de meest robuuste bedrading die er is. Ze zijn gemaakt met eersteklas vinylisolatie met een vermogen van 600 V, blijven flexibel, zelfs in extreme kou, en zijn bestand tegen water, accuzuur, olie, benzine, hitte, slijtage en ultraviolette straling. De ultraflexibele (type 3) vertinde koperen strengen bieden maximale bescherming tegen corrosie en elektrolyse, en zijn bestand tegen verzwakking door trillingen en buigingen.
  • Pro Installer zekeringhouder met Class T zekering: Biedt een hoge capaciteit zekering. Deze zekeringhouders zijn ideaal voor het beschermen van de veeleisende mobiele vermogenselektronica-technologie, inclusief omvormers en acculaders. Ze beschermen ook bedrading tegen kortsluiting.
  • Marinco roestvrij staal 32 A netaansluiting: Massief gegoten roestvrij staal, voorzien van een heavy-duty afdichtriem voor sterkte en duurzaamheid.

Systeemtekening

PMR systemdrawing