close

close
Home / Referenties / Surveillancevoertuig: veiligheid waar het nodig is

Surveillancevoertuig: veiligheid waar het nodig is

Bekijk systeemtekening

Overheden zijn voortdurend op zoek naar geweldloze methodes die controle van grote menigtes mogelijk maken. Veiligheid en surveillance zijn wereldwijd steeds belangrijker gworden, zowel in de publieke als in de particuliere sector. Er is behoefte aan een betere bescherming tegen onmiddellijke dreigingen, het minimaliseren van risico's en het vermogen om te reageren op en te herstellen van aanvallen en rampen van welke aard dan ook. Militaire voertuigen, veiligheids- en observatiewagens hebben geclassificeerde apparatuur aan boord die in staat moet zijn om op elke locatie te functioneren.

Power Products Mobile Solutions Surveillance Vehicle

Voordelen

  • Duurzame, krachtige apparatuur die tot 40 °C op full power functioneert.
  • Technologie die zich in de praktijk heeft bewezen en absoluut betrouwbaar is.
  • Lang stationair gebruik zonder netstroom.
  • Hoogwaardige AC stroom voor gevoelige apparatuur, zelfs bij hoge temperaturen.
  • Optimaal bedieningsgemak voor het personeel in het voertuig tijdens stressvolle situaties.
  • Goed functioneren in een ruige omgeving en bij extreme temperaturen en ongevoelig voor schokken en trillingen.
  • Veelzijdig en kostenefficiënt.
  • Snel en eenvoudig 12 - of 24 V zekering kunnen vervangen, indien nodig.
  • Dankzij de MasterBus CANopen Interface kan alle essentiële systeeminformatie worden getoond op eigen PLC-gebaseerde displays.

Reactie van de klant

“Dit systeem is geheim, waardoor ik er helaas niets over kan vertellen. Maar ik kan wel zeggen dat we geen enkele foutmelding hebben ontvangen sinds het voertuig in gebruik is genomen. Wij streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van service, aan al onze klanten. We reageren dus direct op een vraag zodra die binnenkomt. We weten hoe veeleisend en belangrijk deze toepassing is: we hebben altijd reserveonderdelen op voorraad en staan altijd klaar om te helpen.”

Michèl van de Vall, Mastervolt Technical Service
Amsterdam, Nederland

Het systeem

Dit systeem is ontworpen om de meest extreme omstandigheden te kunnen weerstaan. Omdat het ingezet wordt in instabiele regio’s in de wereld, is betrouwbaarheid van het grootste belang. Het systeem voedt een set aan informatieverzamelende apparaten. Deze gevoelige apparatuur verbruikt veel stroom en vereist een zuivere sinusspanning om betrouwbaar te kunnen werken. Aangezien het voertuig vaak stil staat, met de motor uit, vereist het systeem de hoge vermogensdichtheid van de Lithium Ion technologie. Tijdens het verplaatsen naar de volgende opdracht, laadt de accu zeer snel weer op via de dynamo van het voertuig, klaar voor de volgende inzet.

Omdat de relevante informatie als vertrouwelijk is geclassificeerd, is de systeemtekening fictief. Deze is echter gebaseerd op werkende systemen die zijn geïnstalleerd in verschillende beveiligings-, bewakings- en militaire voertuigen.

Systeemtekening

Power Products Mobile Solutions Systeemtekening Surveillancevoertuig

Systeemcomponenten

De keuze van de ingenieurs

Via de Amperian Interface is het systeem verbonden met het internet en biedt veilige externe toegang voor monitoring en online configuratie. Amperian stuurt e-mailalerts over de status van het systeem en houdt een logboek bij van deze meldingen. Ook voorkomt het systeem dat de MLI accu leegloopt door het sturen van een alert wanneer het voertuig op de basis staat en onverhoopt niet is aangesloten op netstroom.

Amperian Interface