close

close
Home / Systemen / Een Mastervolt systeem voor zorgeloos kamperen

Een Mastervolt systeem voor zorgeloos kamperen

 

Toepassing

6-8 meter camper

Gebruik

Meestal dagtrips of weekendtrips, ‘s avonds aangesloten op het elektriciteitsnet

Bijzonderheden     

Basisuitrusting

 

Bekijk systeemtekening

Systeembeschrijving

Dit systeem is ontworpen voor stacaravans, recreatievoertuigen en bedrijfsvoertuigen met beperkte elektrische eisen of apparatuur. Het systeem voldoet aan de basis stroombehoefte voor 12 V verlichting, radio/TV/DVD, satellietschotel en enkele 230 V apparaten, zoals een laptop, elektrische tandenborstel en de lader voor uw mobiele telefoon. Het hart van het systeem bestaat uit een robuuste en onderhoudsvrije gel accu. Bij normaal gebruik levert de accu genoeg stroom voor een hele dag, onafhankelijk van de dynamo of elektriciteitsnet. Dit is vooral handig wanneer je kijkt naar de vele locaties zonder stroom.

Energieverbruik

Energieverbruik 6-8 meter camper

Uitgangspunten

  • Accumonitor met alle informatie over de laadstatus en de resterende tijd van uw accu’s. 
  • De maximale AC capaciteit is 80 Watt voor de laptop en telefoon/tablet lader. 
  • Eenvoudige bediening via touchscreen bedieningspaneel. 
  • Onbeperkt gemak: met een omvormer aan boord kunnen u en uw gasten de standaard telefoon- en laptopadapters gebruiken.

Systeemkeuze

Een systeem met een aparte acculader en omvormer biedt maximale flexibiliteit en betrouwbaarheid. De lader zorgt altijd voor een optimale lading, zelfs wanneer de beschikbare walstroom beperkt is, fluctuerend of onbetrouwbaar. De omvormer heeft een zuivere sinusuitgang voor uw gevoelige elektronica aan boord. Stroom is beschikbaar wanneer u deze nodig hebt.

Gebruikersaccu: MVG 12/85

Het totaal aantal AC en DC apparaten vereist ongeveer 0.35 kWh. Volledig ontladen van de accu’s is niet aan te raden, kies dus voor een maximum van 50% ontlading = 0.7 kWh. Rekening houdend met het installatiegemak en een aantal standaardapparaten (zoals verlichting), is gekozen voor een 12 V systeem. De vereiste accucapaciteit is 0.7 kWh / 12 V = 60 Ah. Dit maakt de MVG 12/85 gel-accu de beste keuze. 

Acculader: ChargeMaster 12/15-2

Onder normale omstandigheden gaan wij uit van 20-25% van de accucapaciteit bij de keuze van een acculader: 20-25% van 85 Ah vereist een 15 A acculader. In dit geval is de ChargeMaster 12/15-2 een uitstekende keuze.

U kunt gebruik maken van twee uitgangen: Eén voor de gebruikersaccu en één voor de startaccu van de motor.

Omvormer: AC Master 12/300

De AC Master 12/300 kan alle belastingen op hetzelfde moment van stroom voorzien. 

Monitoring: Masterlink BTM-III

De Masterlink BTM-III accumonitor geeft een accurate aanduiding van de spanning, stroomsterkte, resterende tijd en resterende capaciteit van accubank 1 en de spanning en ingeschatte capaciteit van accubanken 2 en 3. De ingebouwde microprocessor berekent de resterende capaciteit en bewaart de historische gegevens. 

Overige systeemcomponenten

Systeemtekening

6-8 meter camper