close

close
Home / Systemen / ’n Dagje lekker de wind in de zeilen

’n Dagje lekker de wind in de zeilen

 

Toepassing

40-50 ft zeilschip

Gebruik

Lange reizen

Bijzonderheden     

Normale voorzieningen aan boord

 

Bekijk systeemtekening

Vaarprofiel

Heerlijk ’n dagje zeilen op het water. Ontspannen, lekker uitwaaien en dan aan het einde van de dag weer terug naar de haven. Aan boord alle basisvoorzieningen, maar ook mogelijkheden om TV te kijken, een muziekje te luisteren, de witte wijn koud te leggen en uw laptop of mobieltje te laden.

Energieverbruik

* De koelkast is 1/5 deel van de tijd aan, wat overeenkomt met een gemiddelde van 10 Watt.

Uitgangspunten

   • Omdat compact en lichtgewicht belangrijk zijn, is voor een gecombineerde omvormer/acculader gekozen. 
   • Makkelijke bediening via touchscreen bedieningspaneel.

Systeemkeuze

De Mass Combi Pro past perfect in een Mastervolt systeemopzet. U verbindt makkelijk alle componenten via MasterBus en kunt uw installatie volledig intuïtief bedienen en monitoren. Dat kan al met één EasyView touchscreen. Daarop leest u alle informatie van de Combi, van de accu’s en van andere bronnen als generator, netstroom of zonnepanelen en regelt u de bediening. Het systeem is ook geschikt voor Digital Switching, het decentrale digitale schakelsysteem van Mastervolt.

    • Er is gekozen voor een 24 V accuspanning om dunnere kabels te kunnen gebruiken.

Accu’s: 3 x MLI Ultra 24/5000

Het totaal van AC en DC apparaten vereist ongeveer 4 kWh per dag. De extra dynamo kan in een half uur 1 kWh laden. Na vier dagen zijn de accu’s ontladen = 12 kWh (4 x 4-1). De accu’s volledig ontladen is niet verstandig. Kies daarom voor maximaal 80 % ontlading = 15 kWh. Rekening houdend met de diverse apparaten en vereiste piekbelastingen raden wij een 24 V systeem aan. De benodigde accucapaciteit is 15 kWh. 

Lader/omvormer: Mass Combi 24/3500-100

432 Ah (3x 80 % x 180 Ah) heeft tenminste 25 % van de accucapaciteit nodig voor het laadvermogen, dus in dit geval kiezen wij voor 100 A laadvermogen via de Mass Combi Pro. De Mass Combi Pro heeft een acculader waarmee u twee accubanken snel, veilig en volledig kunt laden; start- en gebruikers­accu kunnen apart worden geladen. Daarnaast kan de Mass Combi Pro ook gebruikt worden voor het omzetten van de stroom voor uw AC toepassingen. Alles tegelijkertijd gebruiken is ook mogelijk. 

Monitoring: EasyView 5

Waterdichte systeemmonitor met intuïtieve bediening. Dankzij het kleuren-touchscreen en meertalig menu is het scherm een plezier om te bedienen. De gemakkelijk aan te passen ‘Favorieten’ pagina’s tonen alle relevante systeeminformatie in één oogopslag. 

Digitale distributie

De producten in dit systeem communiceren met elkaar via MasterBus. Dit briljant eenvoudige platform voor communicatie en verbindingen zorgt ervoor dat alle componenten ‘dezelfde taal spreken’. Het resultaat is een communicatieprotocol met hoge snelheid CANbus technologie.

    • 2 x DC Distribution 500
     Het distributiemodel kan vier DC apparaten aansluiten op de DC groepen, zoals een acculader, omvormer, dynamo’s en zonnepanelen. 

Overige systeemcomponenten

Systeemtekening