close

close
Home / Systemen / Vijf-sterren luxe onderweg

Vijf-sterren luxe onderweg

 

Toepassing

Grote camper met alle comfort

Gebruik

Lange trips en lange periodes zonder elektriciteitsnet

Bijzonderheden     

Luxe faciliteiten aan boord

 

Bekijk systeemtekening

Systeembeschrijving

Als u op enig moment de wereld voor weken of zelfs maanden gaat verkennen is een betrouwbare elektriciteitsbron essentieel voor mobiele onafhankelijkheid. Een op maat gemaakt energiesysteem biedt een complete oplossing om dit doel te bereiken. Dit systeem heeft Lithium Ion accu’s als basis, waarmee alle AC verbruikers makkelijk gevoed kunnen worden. Zelfs wanneer u veel elektriciteit gebruikt, een airco, gevoelige elektronische apparatuur of het internet... De keuze is aan u!

Energieverbruik

Energieverbruik grote camper

Uitgangspunten

 • Het doel is om zo lang mogelijk alle luxe en comfort te hebben. 
 • U laadt uw accu’s tijdens het rijden met zware dynamo’s op de hoofdmotor, en dus heeft u zelden stroom van het elektriciteitsnet nodig.

Systeemkeuze

De extra Alpha 24/75 dynamo laadt de accu’s terwijl u rijdt, of de motor laat lopen. Deze 24 Volt 75 Ampère dynamo is ontworpen om maximaal vermogen te leveren, zelfs bij een lage motorsnelheid (toerental). U kunt elk uur waarin de motor draait, ongeveer 24 x 75 = 1,8 kWh laden. Met deze dynamo bent u volledige onafhankelijk!

Dynamo: Alpha 24/75

Accu’s: 3 x MLI Ultra 24/5000

Lithium Ion accu’s hebben een hoge energiedichtheid en zijn perfect voor cyclische toepassingen. Ze besparen tot wel 70 % in volume en gewicht, met drie keer zoveel laadcycli (2000 volledige cycli). De Lithium Ion Ultra serie bevat geïntegreerde accu-monitoring. Het totaal van AC en DC apparaten vereist ongeveer 6 kWh. Voor twee dagen onafhankelijkheid, zonder het draaien van de motor, heeft u 12 kWh nodig. Volledig ontladen van de accu’s wordt afgeraden, dus kiezen wij voor een maximum van 80 % ontlading voor Lithium Ion accu’s, dat wil zeggen tenminste 13.3 kWh.

 • Er is gekozen voor een 24 V accuspanning om dunnere kabels te kunnen gebruiken.
 • De benodigde accucapaciteit is ongeveer 600 Ah.
 • Drie Lithium Ion accu’s zorgen voor 625 Ah aan boord.
 • 3 x bi-stabiel relais 500 A; verplicht veiligheidsrelais.
 • 3 x T-zekeringhouder plus 3 x T-zekering 225 A.

Acculader/omvormer: Mass Combi Ultra 24/3500-100

In dit geval heeft 625 Ah 15% van de accucapaciteit nodig voor laadvermogen, dus kiezen wij voor 100 A laadvermogen via de Mass Combi Ultra. De Mass Combi Ultra heeft een acculader waarmee u twee accubanken snel, veilig en volledig kunt laden; start- en gebruikersaccu kunnen apart worden geladen. Daarnaast kan de Mass Combi Ultra ook gebruikt worden voor het omzetten van de stroom voor uw AC toepassingen. Alles tegelijkertijd gebruiken is ook mogelijk. 

Monitoring: EasyView 5

Dit touchscreen bedieningspaneel is eenvoudig af te lezen en te bedienen. De grijze knop zet de display aan of uit of vergrendelt deze, terwijl alle andere functies kunnen worden bediend via het touchscreen. 

Digitale distributie

De producten in dit systeem communiceren met elkaar via MasterBus. Dit briljant eenvoudige platform voor communicatie en verbindingen zorgt ervoor dat alle componenten ‘dezelfde taal spreken’. Een communicatieprotocol met hoge snelheid CANbus-technologie. 

 • 2 x DC Distribution 500
  Het distributiemodel kan vier DC apparaten aansluiten op de DC groepen, zoals een acculader, omvormer, dynamo’s en zonnepanelen. 
 • 1 x MasterBus USB Interface
  Maakt uitlezing en configureren van uw MasterBus systeem op de PC mogelijk. 

Overige systeemcomponenten

Systeemtekening