close

close
Home / De revolutie van MasterBus

De revolutie van MasterBus

Mastervolt is systeemleverancier bij uitstek. De producten die wij leveren zijn perfect op elkaar aan te sluiten en communiceren onderling probleemloos met elkaar voor een optimaal systeemgedrag. Mastervolt heeft hiervoor een eigen communicatie- en netwerkplatform ontwikkeld: MasterBus.

MasterBus meesterlijke pluspunten:

  • Volledige systeemintegratie.
  • Simpel te bedienen.
  • Eenvoudig te installeren.
  • Minder installatietijd en kosten.
  • Eenvoudig uit te breiden.
  • Perfect te monitoren.
  • Klaar voor de toekomst.

Masterbus

MasterBus is uniek doordat een breed pakket aan producten, herkenbaar aan het MasterBus symbool, over dezelfde communicatie-aansluiting beschikt. Dit resulteert in een schat aan informatie over alle aangesloten systeemcomponenten. Bediening wordt helder en overzichtelijk, bijvoorbeeld door één centraal touchscreen paneel. Indien gewenst is ook nog eens bediening vanaf meerdere locaties mogelijk, bijvoorbeeld via PC/laptop of SMS. Installatie is bovendien gemakkelijk en minder kabels verkleinen de kans op storingen.

Betrouwbaar

Dankzij galvanische isolatie kunnen bijna alle Mastervolt apparaten stroom leveren aan de MasterBus zodat een veilig en stabiel netwerk gewaarborgd wordt. Elk MasterBus product beschikt over zijn eigen intelligentie en kan dus zelfstandig functioneren. Deze eigenschappen verkleinen de afhankelijkheid van een individueel product en verhogen dus de betrouwbaarheid van het systeem.

Flexibel

Nieuwe apparatuur kan op eenvoudige wijze aan een reeds bestaand MasterBus netwerk worden toegevoegd door het netwerk gewoonweg te verlengen. Dit geeft het MasterBus netwerk een grote mate van flexibiliteit. Niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst. Bovendien levert Mastervolt diverse interfaces waarmee u zelfs apparatuur kunt aansluiten die niet over een MasterBus koppeling beschikt. Mastervolt levert bijvoorbeeld de MasterBus NMEA 2000 Interface voor integratie van navigatieapparatuur.

Mastershunt

Compleet systeem

MasterBus is een netwerk dat werkt volgens de technologie van CANbus, een technologie die zich al ruimschoots heeft bewezen in de automobielmarkt en de maritieme markt. MasterBus zorgt voor de regeling van alle aangesloten apparatuur, zoals de omvormer, de acculader, de generator en nog veel meer. Dit maakt een intelligente systeemprestatie mogelijk.

  • Een praktisch voorbeeld: de generator krijgt de instructie om automatisch te starten zodra de accu’s bijna leeg zijn.

Installatiegemak

Met MasterBus wordt de complexiteit van een elektrische installatie aanzienlijk teruggebracht door het aantal kabels te reduceren. Elke component van het systeem is daarom uitgerust met twee MasterBus communicatiepoorten. Zodra twee of meer apparaten via deze communicatiepoorten met elkaar in verbinding worden gebracht, vormen ze een lokaal datanetwerk oftewel een MasterBus netwerk. Omdat hiervoor slechts enkele communicatiekabels nodig zijn, bespaart u aanzienlijk op ruimte, materiaalkosten en installatietijd.

Uitlezing via de PC

De MasterBus USB Interface biedt de mogelijkheid om het totale MasterBus netwerk vanaf een Windows PC of laptop te monitoren, te controleren en te configureren. De galvanische isolatie van de interface garandeert veilige bediening in alle situaties. De benodigde MasterAdjust software kan hier gedownload worden.

EasyView

Centrale bediening

Voor centrale uitlezing en bediening van de aangesloten apparatuur biedt Mastervolt een aantal (touchscreen) bedieningspanelen. Hiermee heeft u een volledig overzicht van de status van uw elektrische installatie. Controle over het systeem is mogelijk met één druk op de knop. En met het full colour EasyView 5 paneel is alle informatie direct af te lezen op één centraal paneel. Alle bedieningspanelen zijn geschikt voor zowel uitlezing, bediening als configuratie van alle aangesloten MasterBus apparatuur.

Bediening op afstand

Communiceren via uw mobiel is niet langer toekomstmuziek. Met MasterBus kunt u bijvoorbeeld informatie opvragen en op afstand apparatuur bedienen via SMS-berichten. Indien gewenst kan deze interface ook elke mobiele telefoon naar keuze informeren in geval van een alarm aan boord.


<< Terug naar overzicht