close

close
Home / Referenties / CJL Leisure presenteert een van 's werelds slimste campers met Mastervolt- en Advanced Systems Group-merken

CJL Leisure presenteert een van 's werelds slimste campers met Mastervolt- en Advanced Systems Group-merken

bekijk systeemtekening

CJL Leisure is expert in het aanpassen en ombouwen van VW- en Ford-busjes. CJL bouwt ze kosteneffectief om tot hoogwaardige, veilige campers, die optimaal geschikt zijn voor hun functie. Na twee jaar ontwikkeling is het team verheugd om hun nieuwste project te presenteren: één van 's werelds slimste campers met een baanbrekend stroom- en managementsysteem aan boord, geleverd door Mastervolt. Dit nieuwe systeem legt de lat hoger en maakt twee weken off-grid leven echt comfortabel en realistisch.

CJL Leisure

Zorgeloos op stap zonder stroomnet

De markt voor vrijetijdsvoertuigen draait om onafhankelijkheid van het net en het kunnen vertrouwen op dezelfde elektriciteitsvoorziening als thuis. Ook zijn er diverse specifieke eisen met betrekking tot zaken als regelgeving voor gewicht en volume. Mastervolt staat bekend om het produceren van de beste producten met een optimale capaciteit en uitstekende gewicht- en volumeratio’s. Bovendien zijn Mastervolt producten meestal kleiner en lichter dan die van andere fabrikanten en zorgt de slimme technologie ervoor dat Mastervolt apparatuur aanzienlijk stiller is. Alle producten worden vervolgens aan elkaar gekoppeld, zodat ze samen als één uitgebalanceerd systeem functioneren. Makkelijker wordt het niet…

Zorgeloos kamperen met alle luxe

De oorspronkelijke ontwerpideologie van CJL Leisure is dat het elektrische systeem van een RV/camper zowel monitoring, systeemmanagement als onderhoud biedt en de gebruikers voorziet van ongeëvenaarde informatie. Er zijn immers veelal tal van luxe voorzieningen aan boord, waaronder de temperatuur-/klimaatregeling in het busje, elektrische zonwering, verwarmde stoelen, overal dimbare LED-verlichting, magnetron, airconditioning, bewaking van het niveau van vers- en afvalwatertanks en een koelkast.

CJL Leisure

Veiligheid voorop

Het stroom- en managementsysteem heeft de mogelijkheid om diverse niveaus te bewaken, waaronder stroomverbruik in ampère, voltages voor de oplaadsystemen en -ingangen, temperaturen, windomstandigheden, 360-gradencamera's voor optimaal rijgemak en veiligheidsbewaking tijdens het off-grid kamperen.

Ultramoderne monitoring

Gloednieuw op de markt voor RV's en campers is dat deze bewaakte gegevens tijdens het rijden vanuit de cabine toegankelijk zijn via de geheel nieuwe HALO 11-eenheid van Alps Alpine. De HALO 11 unit communiceert niet alleen met het CANBUS-systeem van de camper, maar ook met het Mastervolt NMEA2000 datanetwerk. Bovendien zijn de gegevens ook overal ter wereld op afstand toegankelijk via een sentinelstation, dat wordt aangesloten op het Mastervolt systeem.

Makkelijke bediening

Alle systemen en apparaten kunnen ook door de bestuurder of de passagier vanuit de cabine van de camper worden bediend. Handige voorbeelden hiervan zijn het wijzigen van de verwarming op de achterbank zonder de voorstoelen te verlaten, het controleren van het waterpeil aan boord zonder te hoeven stoppen of het controleren en wijzigen van de temperatuur van de koelkast zodat de drankjes bij aankomst op de juiste temperatuur zijn. Er is ook toegang op afstand voor bediening van het campersysteem via het sentinelstation.

CJL Leisure

Eenvoudig onderhoud

Het belangrijkste nieuwe voordeel van dit wereldwijd toonaangevende systeem in de vrijetijdssector is de onderhoudsmodus, die ervoor zorgt dat de mensen die de RV/camper gebruiken een probleemloze ervaring hebben terwijl ze onderweg zijn. Door de constante monitoring van componenten kan het slimme besturingssysteem verhoogde belastingen en problemen signaleren en de gebruiker waarschuwen, zodat deze de onderhoudsactiviteiten kan uitvoeren die nodig zijn. Een voorbeeld: een waterpomp trekt bijvoorbeeld constant 10 ampère tijdens normaal gebruik, als een filter stroomafwaarts van de pomp verstopt raakt, zal de ampère toenemen, stuurt het systeem een waarschuwingsbericht en kan de chauffeur of passagier het waterfilter reinigen. Probleem opgelost! Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de 600W zonnepanelen op het dak van de RV/camper; de input/output-niveaus worden continue bewaakt. Als de prestaties van het paneel zouden dalen, wordt een bericht verzonden om de panelen te reinigen en te controleren.

Pluspunten voor camperverhuurders

Camperverhuurbedrijven zullen ook blij zijn met de onderhoudswaarschuwingsmogelijkheden van dit nieuwe systeem, omdat langdurige schade aan componenten aan boord kan worden voorkomen, waterlekken kunnen worden voorkomen, regelmatige services kunnen worden geprogrammeerd en software-updates kunnen worden geïnstalleerd.

CJL Leisure

Systeemopzet

Mastervolt leverde de voeding en elektrische componenten voor dit nieuwe systeem:

Systeemtekening

CJL LeisureCJL Leisure

Cye Hayes van CJL Leisure: “We kiezen voor Mastervolt systemen omdat ze lichtgewicht en robuust zijn en zich hebben bewezen op de maritieme markt. Mastervolt producten passen daarom perfect bij onze voertuigen; die zijn immers van de hoogste kwaliteit op de markt, zeker ook op het gebied van technische voorzieningen. Het was een geweldige reis om met het technische team van Mastervolt aan dit project te werken.”