close

close
Home / Referenties / Hulpdienstvoertuig: mobiel commandocentrum brandweer

Hulpdienstvoertuig: mobiel commandocentrum brandweer

Bekijk systeemtekening

Dit mobiele commandocentrum voor de brandweer heeft sinds de introductie op de IAA-beurs in 2016 een nieuwe standaard gezet. Het voertuig combineert betrouwbaarheid met snelle inzetbaarheid; precies wat een brandweercommandant zoekt. Bösenberg en Mastervolt bundelden hun krachten in opdracht van Volkswagen Commercial Vehicles en ontwikkelden een voertuig dat informatie van het elektrische systeem uit kan wisselen via het CANbus-systeem van de Crafter. Alle informatie over het voertuig en de elektrische systemen wordt verwerkt en getoond op de ingebouwde touchscreen van het navigatiesysteem, of via een app op de smartphone.

Mastervolt Emergency Vehicle Power Products Mobile Solutions

Voordelen

  • Betrouwbaar; geen onverwachte verrassingen.
  • Lang stationair gebruik, zonder vaste netaansluiting.
  • Stabiele stroomkwaliteit voor de gevoelige apparatuur.
  • Eenvoudig te bedienen in stressvolle situaties.
  • Gebruik bij extreme temperaturen en omstandigheden.
  • Autonoom gedurende zes uur, zonder de motor te hoeven starten.
  • Laag gewicht van het systeem houdt het voertuig snel en wendbaar.
  • Service op afstand en onderhoud is 24/7 beschikbaar.
  • Alle informatie en beheer op één display in het dashboard, met een professionele uitstraling.

Reactie van de klant

"Met controle en bewaking ingebouwd in het dashboard van dit voertuig kunnen onze klanten de status van het volledige systeem direct controleren en aanpassen. Dit zorgt voor snelle paraatheid bij een oproep. Niet langer hoeven zij zich zorgen te maken over de mogelijkheden van de apparatuur, maar kunnen zich volledig concentreren op de stressvolle situatie waar ze naartoe rijden. Uiteraard gesteund door het betrouwbare elektrische systeem in het voertuig.”

Christian Berger, Key-Accountmanager Hulpdiensten

Walter Bösenberg Fahrzeugeinrichtungen GmbH, Duitsland

Het systeem

In dit voertuig is het elektrisch systeem gebaseerd op een hoogwaardige Mastervolt Lithium Ion accu, die een zeer lange autonomie biedt zonder dat deze opnieuw hoeft te worden geladen. Het systeem levert DC en AC stroom op elke locatie. De Mastervolt Lithium Ion accu kan via een externe verbinding worden geladen, of door de dynamo van de startaccu tijdens het rijden. Alle DC-belastingen aan boord worden digitaal beveiligd, bewaakt en geschakeld via het navigatiesysteem van het voertuig, een smartphone-app, of op een conventionele manier.

Systeemtekening

Power Products Mobile Solutions Systeemtekening Hulpdienstvoertuig

Systeemcomponenten

De keuze van ingenieurs

De Mac Plus voldoet aan de Euro 5/6 norm en is dé oplossing om onze Lithium Ion accu’s te laden. De MasterBus (CAN) communicatie tussen de MLI Ultra en de Mac Plus zorgt voor veilig laden. Zelfs als de intelligente Euro 5/6 dynamo een spanningsval maakt naar 12,5 Volt, is de Mac Plus in staat om een tweede accu volledig te laden. De automatische aan/uit-functie voorkomt een volledige ontlading van uw startaccu.

Mastervolt Mac Plus 12/12-50A